Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

UYSAL UTKU KOLEJİ’NDE..

UYSAL UTKU KOLEJÄ°’NDE..

Utku Koleji’nin 11 ve 18 Nisan tarihleri arasındaki Tanıtım Günleri bugünde devam etti.Utku Kolej’ni gün içinde ziyaret eden Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal,yeni eÄŸitim binasına hayran kaldı.

11-18 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen tanıtım kapsamında bugün de Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yeni binayı gezdi, öğrencilerle bir araya gelerek eğlendi, sohbetlerde bulundu.

Kolejin yeni binası giriÅŸinde Utku EÄŸitim Kurumları Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Çataklı, aynı zamanda okul müdürü eÅŸi AyÅŸe Çataklı ile birlikte karşıladığı BaÅŸkan Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların rüya görmeleri ve bu rüyalarını gerçeÄŸe dönüştürmeleri gerektiÄŸini söyledi.Utku Koleji’ndeki olanaklarla okuyan öğrencilerin, üniversite yaÅŸamlarında çok daha rahat edebileceklerini anlatan Uysal, şöyle dedi:

“Burada eÄŸitim görecek öğrencilerin üniversite eÄŸitimine baÅŸladıklarında yabancı dil alt yapısının dolu, en ağır üniversiteye gitseler bile hazırlık sınıfını bir yılda halledebilecekleri rahatlıkta olacaklardır. Bugün Sabancı, Koç gibi üniversitelerde yabancı dil son derece ağırdır. Sanıyorum bu kolejden çıkanlar o sınıfları atlamasalar bile bir yıl okuduklarında rahatlıkla halledebileceklerdir. Bu anlamda ben, EreÄŸli ve ülkem adına okulumuzun geliÅŸmesini saÄŸlayanlara teÅŸekkür ediyorum. Çünkü en deÄŸerli yatırım, eÄŸitime yapılan yatırımdır. Benim anlayışım bu. Bugün toplumun itici gücü bilgi olmalı diyoruz. Bu da eÄŸitimden geçiyor. Ne olursa olsun, hangi felaket olursa olsun, bunun çözümünün eÄŸitimli toplum olduÄŸunu söylüyoruz.  Nitelikli insanların sayısının çoÄŸalması için bu okul çok önemli.

Ben bir rüya görüyorum, rüyalarımı gerçekleşebilir hedefe döndürüyorum. Hedeflerim de gittikçe olur hale geliyor. Bu nedenle önce rüya görmeniz lazım. Utku Koleji yönetimi de gördüğü rüyayı gerçekleştirdi.

ETKİNLİKLERİ GÖRÜNCE..!

BaÅŸkan Uysal, beraberinde bazı basın mensupları ile birlikte gezdirildiÄŸi Kolej’in sosyal amaçlı katında gördükleri karşısında ise ÅŸaÅŸkınlığını gizleyemedi.Kapıları Fenerbahçe’nin renkleri olan sarı-lacivert boyalı odaların önünde basına poz veren Uysal, batenle gezen öğrencilerle sohbet etti.Bir odada okul bünyesindeki öğrencilerden oluÅŸan orkestranın, öğretmenleri eÅŸliÄŸinde yaptıkları müzik çalışmasını izleyen Uysal, burada öğrencilerle ÅŸakalaÅŸmayı ihmal etmedi, kullandıkları enstrümanları çalışmaları istedi, keman çalan öğrencisine piyanosuyla eÅŸlik ederek eÄŸitim veren bir öğretmene piyano çalarak eÅŸlik ettiBir baÅŸka öğrenci ile masa oyunu da oynayan BaÅŸkan Uysal’ın, öğrencilerin el becerileri ile yaptıkları ürünlerin bulunduÄŸu odada ise şöyle konuÅŸtu:

“Ãœniversiteye bir ÅŸekilde puan alıp gidilebiliyor. Ama okul idaresi olarak sizin yaptığınız bir güzellik var. Bu tip alt yapısı olan okullarda bu öğrenciler yetenekleri doÄŸrultusunda sevdikleri iÅŸe doÄŸru gidecekler. El becerilerini geliÅŸtirdikleri burada, elbise dikmeleri bile, belki de ileride Dünyanın en ünlü modelisti olacak. Belki en ünlü mankenlerle çalışacak. Gerçekten hayran kaldığımı söylemeliyim.”

Oyun potasına basket atan, jimnastik odasındaki öğrencilerle ’step’ yapan Uysal, okulun laboratuar bölümündeki öğrencilerle soru-cevap ÅŸeklinde sohbet ederken, yaptıkları deneylerle ilgili de bilgi aldı.

ANI DEFTERÄ°NE YAZDI

Daha sonra müdür odasında bir süre dinlenen ve ikramlardan yiyen Başkan Uysal, okulun anı defterine de şunları yazdı:

“Böylesine güzel bire ÄŸitim yuvasını ilçemize kazandıranları tebrik ediyor, ilçe halkı ve ülkem adına emeÄŸi geçenlere sonsuz teÅŸekkürlerimi sunuyorum. Ä°lçeme ve ülkeme hayırlı, uÄŸurlu olsun.”

EK BÄ°NAYI Ä°NCELEDÄ°, ’YAPACAÄžIZ’ DEDÄ°

Başkan Uysal, daha sonra okulun, kapalı yüzme havuzu ve çok amaçlı toplantı salonunu da içeren ek binası inşaatı ile çevresinde yapılmak istenen piknik alanında incelemelerde bulundu.

Okul yönetiminin, çevre düzenlemesi ile ilgili destek istediÄŸi BaÅŸkan Uysal, Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Esra Alpago’ya gerekli talimatı verdiÄŸini, gelerek inceleme yaptıktan sonra gerekenlerin yapılacağını kaydetti.

Bu sırada çevredeki mahalle sakinleri ile de görüşen Uysal, mahalle muhtarına ait olduğu öğrenilen arsa üzerinde kurulu çocuk oyun parkının genişletilmesi ve düzenlenmesi talebine sıcak baktığını ifade etti. Uysal, ancak bu tür parkların zeminin toprak, çim yada kum olması gerektiğini, bu sayede çocukların daha sağlıklı ortamda olmuş olacağına dikkat çekti.

ÇATAKLI: HEDEF ÜNİVERSİTE!

Uysal’ı uÄŸurlayan Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Çataklı, Utku koleji’nin yeni halini ilk resmi ziyaret edenin BaÅŸkan Hüseyin Uysal olduÄŸunu söyledi. Okul bünyesinde ÅŸu ana kadar 450 öğrenciye eÄŸitim verdiklerini, hedeflerinin ise 650 öğrenci sayısına ulaÅŸmak olduÄŸunu anlatan Çataklı, şöyle konuÅŸtu:

“100’ü ana sınıfı 250’si ilk okul, 250’si orta okul, 150’si lise olmak üzere 750 öğrenci kapasitesi bulunan okulumuzda, gerektiÄŸinde bu sayıyı mevcut düzeni korumak kaydıyla 900’e çıkarabiliriz. Ancak öncelikli hedefimiz 650 öğrenci. Okulumuzda, öğrencilerimize sadece öğretim vermekle kalmıyoruz. Müzik, kaykay, spor, el becerileri, oyun alanları gibi kendilerini sosyal alanda da geliÅŸtirebilecek olanaklar sunuyoruz. Böylelikle ilk okuldan eÄŸitimine baÅŸlayan ve liseyi tamamlayan öğrencilerimizi kazandıkları özgüvenli birlikte üniversite yaÅŸamlarına ulaÅŸmalarını saÄŸlıyoruz. Elbette bir hedeftir ancak, bünyemizde bir de üniversite olmasını arzu ediyoruz.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo