15 o C Kdz. Ereğli

Uysal: ’Musluklarımızdan Memba Niteliğinde Su Akacak’

Gündem 7 yıl 6 ay 12 gün 21 saat 19 dakika önce 1723

Haberi Paylaşın

Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal, Süleymanbeyler Köyünde yaklaşık 15 dönüm arazi üstüne kurulan ve inşası süren İçme Suyu Arıtma Tesisini gazetecilerle birlikte gezdi.

Başkan Uysal tesis gezisi sonrası yaptığı açıklamada, şehrin, kaliteli su içme yönünde heyecanlı olduğunu söyledi. Tesisin, ishale hatları ve depolar ile birlikte yaklaşık 38-40 milyon liraya mal olacağını belirten Uysal, “Kepez’e kadar çalışma tamamlandı. Yeni yılla birlikte Kepez bölgesine bu su ulaşacak. Bu kapsamda Göztepe Köprüsünden ve çarşı merkezi üzerinden Kırmanlı’ya ulaşılacak ve bu noktalarda da, Nisan Mayıs döneminde su kullanılmaya başlanacak. Başta Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na, DSİ Genel Müdürümüze, Bölge Milletvekillerimize, Sait Umucu beye ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. “ dedi.

Günlük 70 bin metre küp su ile 350 bin nüfusa yetecek kadar suya kavuşulacağını söyleyen Uysal, “ Ereğli’mize hayırlı olmasını diliyorum. Ereğli halkı evinde musluğu açtığında bütün kimyasallardan, atıklardan ve fiziksel yapılardan ayrıştırılmış, çok kaliteli dediğimiz memba niteliğinde bir suya kavuşacak” dedi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 4 saat 5 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
14 saat 17 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 2 saat 18 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 17 saat 11 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 22 saat 45 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 21 saat 46 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 3 saat 39 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
16 saat 53 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 12 saat 23 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 1 saat 12 dakika önce KAZA ; 2 YARALI