12 o C Kdz. Ereğli

UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR...

Gündem 8 yıl 3 ay 24 gün 15 saat 3 dakika önce 2021

Haberi Paylaşın

Yoğun kar yağışının ardından dün akşam saatlerine kadar devam eden sağanak nedeniyle Kızılcapınar Barajı’ndaki su seviyesi yükseldi.Vatandaşlar sel tehlikesine karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Bugün yağmurun etkisini yitirmesi yüreklere su serpti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 23. Bölge Müdürlüğünden, Ova Köyü’nde bulunan Kızılcapınar Barajında doluluk oranının arttığına yönelik uyarı yazısı geldi. Özellikle devam eden yağış ve eriyen kar sularının dere yataklarında su seviyesinin yükselmesine neden olduğuna vurgu yapılan açıklamada, " Mevsim şartlarına bağlı olarak görülen kar erimelerinden dolayı Zonguldak ilindeki barajlarda doluluk oranı artmış bulunmaktadır. Doluk savarların çalışacağı sebebiyle Kızılcapınar Barajındaki suyun kontrollü olarak dere yatağına bırakılacağından baraj mansabında bulunan yerleşim yerlerindeki vatandaşların can ve mal güvenliği açısından dere yataklarına yaklaşmamaları önemli duyurulur"

CAMİLERDEN ANONS YAPILIYOR

Öte yandan Kızılcapınar Barajının çevresinde ve baraj çıkışından itibaren dere yatağının bulunduğu köylerde camilerden vatandaşlar sel tehlikesine duyarlı olmaları konusunda anons yapılıyor.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 17 saat 50 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
4 saat 2 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 16 saat 3 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 6 saat 56 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 11 saat 31 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 17 saat 24 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 12 saat 30 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 14 saat 57 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 2 saat 8 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 16 saat 8 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !