Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÜRETTİLER… PAYLAŞTILAR… EĞLENDİLER…

ÜRETTİLER… PAYLAŞTILAR… EĞLENDİLER…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli’de, Ä°zmirlioÄŸlu Ä°lkokulu öğretmen ve öğrencileri yılsonu etkinlikleri kapsamında “Ekranla DeÄŸil Akranla Oyna, Sınıf Manavı, Akıl Oyunları, Ritim Aletleri, Küçük Mucitler, Bedenim Bana Aittir, Zorbalığa Veda DostluÄŸa Merhaba, Çocuk Oyunları, TaÅŸ Ä°dik Çiçek Olduk” adı ile ÅŸenlik düzenlediÄŸi bildirildi.
Alınan bilgiye göre, Ä°zmirlioÄŸlu Ä°lkokulu 4/B sınıf öğrencileri öğretmenlerinin rehberliÄŸinde okul bahçesinde manav projesini gerçekleÅŸtirdiler. Öğrenciler tarafından manavda satılan ürünlerden elde edilen gelir, geçen yıllarda olduÄŸu gibi bu yıl da Mehmetçik Vakfı’na bağışlandı. Ä°zmirlioÄŸlu 2. sınıf öğrencileri öğretmenlerinin eÅŸliÄŸinde serbest etkinlikler dersinde hazırladıkları ritim aletlerini tanıtan bir stant açarak diÄŸer arkadaÅŸlarına ve katılımcılara ritim aletleri hakkında bilgiler verdiler. Yapılan bu etkinlikle öğrenciler paylaşım duygularını, iÅŸ birliÄŸi ile hareket etmeyi, grup olarak üretmeyi, matematik, fen bilimleri dersleri ile iliÅŸkilendirilmiÅŸ konuları yaparak yaÅŸayarak öğrendiler.  
Yine 2. sınıf öğrencileri “Akıl Oyunları” etkinliÄŸi ile “Ekranla DeÄŸil Akranla Oynama”nın önemine dikkati çekerek arkadaÅŸlığa vurgu yaptılar. Akranları ile hem oynadılar hem de eÄŸlendiler. Okul rehberlik servisi ve okulumuz öğrencileri tarafından açılan sergide “Bedenim Bana Aittir” vurgusu ile ortaya çıkan ürünler sergilenerek kiÅŸisel sınırlar konusunda farkındalık oluÅŸturuldu.
Yine “Zorbalığa Veda DostluÄŸa Merhaba” sloganı ile zorbalıkla ilgili okudukları kitapları hayal güçlerini kullanarak resmeden öğrencilerin resimleri, imzaladıkları arkadaÅŸlık sözleÅŸmesi ile birlikte sergilendi. 4/F’nin Mucitleri adlı etkinlikte öğrenciler sınıf öğretmenlerinin rehberliÄŸinde yıl boyunca tasarladıkları ürünleri sergilediler ve kullanım amacını akranları ve katılımcılar ile paylaÅŸtılar. 3. Sınıf öğrencileri ve öğretmenlerinin organizasyonu ile “Çemberden Geçme ve Top Taşıma” oyunları ile eÄŸlenceli anlar yaÅŸandı. 4/E sınıf öğretmeni ve öğrencileri “TaÅŸ Ä°dik Çiçek Olduk” projesi kapsamında boyadıkları taÅŸlar ile oluÅŸturdukları tabloları anneler günü kapsamında annelerine hediye ettiler.
Okul Müdürü Orhan Köse, okul bahçesinde renkli ve eğlenceli anlar yaşandığını, çocuk şarkıları eşliğinde öğrencilerin ürünlerini sergileme fırsatı yakaladığını belirtti. Kurum olarak öğrencilerin arkadaş ilişkilerinin güçlenmesini, kendini ifade edebilme becerilerinin ve özgüvenlerinin geliştirilmesini amaçladıklarını söyledi.
Öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerine fırsat oluşturulduğu dile getirildi. Müdürü Köse, başta proje koordinatörü Okul Müdür Yardımcısı Hasan Gülhan olmak üzere etkinliklerde emeği geçen tüm öğretmenler, öğrenciler ve velilere teşekkür etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo