Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

2 yaşındaki Öz kızını darp eden anneye...

2 yaşındaki Öz kızını darp eden anneye...

Durumdan şüphelenen baba vahşeti gizli kamerayla ortaya çıkarmıştı


Zonguldak’ta 2017 yılında 2 yaşındaki öz kızı Esila’yı darp eden annenin vahÅŸeti, eÅŸinin durumdan şüphelenip eve gizli kamera koymasıyla ortaya çıkmıştı. 5.5 yıl hapis istemiyle yargılanan ve Türkiye’nin konuÅŸtuÄŸu olayda anneye 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. 
Gökçebey ilçesinde beyaz eÅŸya iÅŸletmesi bulunan 29 yaşındaki Erdem T., 2014 yılında TuÄŸba T. ile görücü usulüyle evlenerek dünya evine girdi. Çiftin 2 yıllık evliliklerinden Esila isimli kız çocukları dünyaya geldi. Erdem T., kızı Esila'nın vücudundaki morlukları görünce durumdan şüphelenip evine gizli kamera yerleÅŸtirdi. Annenin kızını dövüp darp ettiÄŸi görüntüleri gizli kamera ile tespit eden Erdem T., elindeki görüntülerle polis karakoluna giderek ÅŸikayetçi oldu. 
3 ay uzaklaÅŸtırma cezası 
Olay sonrası gözaltına alınan TuÄŸba T., hakkındaki suçlamaları kabul etmeyince kendisine gizli kameradaki görüntüler izletildi. Hakkında soruÅŸturma açılan TuÄŸba T., evden 3 ay uzaklaÅŸtırma cezası aldı. UzaklaÅŸtırma cezası sona erdikten sonra mahkeme kararıyla kızının geçici velayetini alan anne TuÄŸba T., eÅŸinin eve yerleÅŸtirdiÄŸi gizli kamera görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından büyük tepki aldı. 
Baba Çorlu'ya gitti, mahkeme velayeti babaya verdi 
Baba Erdem T., yaÅŸanan sürecin ardından gizli kamera görüntülerini Çorlu'daki mahkemeye sundu. Mahkemeye delil olarak sunulan görüntülerin ardından konu uzmanlarca yeniden deÄŸerlendirilerek velayetin baba Erdem T.'ye verildiÄŸi ifade edildi. 
Mahkemenin velayetin babaya verilmesi kararının ardından kızına kavuÅŸan baba Erdem T, kızını da alarak Çorlu’dan Gökçebey ilçesindeki evine geldi. 
"Hakim görüntüleri izlememiÅŸ, izleyince hemen çocuÄŸu bize verdiler" 
2017 yılında gazetecilere açıklamada bulunan baba Erdem T., “Ben her akÅŸam geldiÄŸimde eve çocuÄŸumun sağında solunda morluk görüyordum ve bunu söylemiÅŸtim ne oldu bu çocuÄŸa diye. Oda bana saÄŸa sola vuruyor çocuk düşer dedi. Ben inanmadım. Ben gizli kamera yerleÅŸtirdim çok şüphelendim. Gizli kamerada bazı görüntüler gördüm. Kan dondurucu görüntüler gördüm. O sinirle hemen polis karakoluna gittim. Ondan sonra savcı yanına çıktık. Savcı 3 ay evden uzaklaÅŸtırma cezası verdi. ÇocuÄŸu da bana verdi. 3 ay bittiÄŸi zaman çocuÄŸumu benden almaya geldiler. ÇocuÄŸumun hayatından endiÅŸe ettim. Bazı yerlere baÅŸvurdum. Sesimi duyurdum. Allah razı olsun herkesten. CumhurbaÅŸkanımdan, devletimden bakanlığımdan. Ben çok mutlu oldum. Bu çok güzel bir mutluluk. Anlatamıyorum. ÇocuÄŸum yanımda. Onu almaya gittiÄŸim zaman 'baba, baba' dedi. Çok güzel bir mutluluk. Orada hakim görüntüleri izlememiÅŸ. Görüntüleri sunduk biz. Ondan sonra hakim kararıyla hemen çocuÄŸu bize verdiler. Olması gereken oydu zaten” diye konuÅŸmuÅŸtu. 
DehÅŸet anları gizli kamerada 
Erdem T.’nın evin bir bölmesine gizlice yerleÅŸtirdiÄŸi gizli kameranın kaydettiÄŸi o anlar adeta kan dondurdu. TuÄŸba T’nin “Gırgır nerede? Gırgırı nereye koydun? Hemen getir. Gırgırı nereye koydun ya?” diye bağırdığı görüntülerde minik Esila’nın aÄŸladığı görülüyor. 
Yerden kalkan aÄŸlayarak çığlık atan kızına “Allah belanı versin, gırgırı nereye koydun” diye tepki gösteren anne, bir süre sonra kızını tokatlayıp kaldırıp yeniden koltuÄŸa fırlatması dehÅŸete düşürdü. 
5.5 yıl hapis cezası istendi 
Gökçebey Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede TuÄŸba T. hakkında 'aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğü ihlali' ve 'alt soya karşı kasten yaralama' suçlarından 5,5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ä°ddianamede "Görüntüler izlendiÄŸinde şüpheli annenin çocuÄŸuna birden fazla kez terbiye sınırlarını aÅŸacak ve vücuduna acı verecek nitelikte darp ve cebir uyguladığının görüldüğü, ayrıca şüpheli annenin alt soya karşı kasten yaralama ile aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali suçlarını iÅŸlediÄŸi yönünde yeterli şüpheye ulaşıldığından üzerine atılı suçtan yargılanarak eylemine uyan sevk maddelerince cezalandırılmasına kamu adına talep olunur” denildi. 
“Her annenin çocuÄŸuna uygulayacağı ÅŸiddet kadar” 
Gökçebey Asliye Ceza Mahkemesinde tutuksuz yargılanan anne TuÄŸba T., yaÅŸanan olaydan ötürü piÅŸmanlığını ve utandığını dile getirdi. Anne TuÄŸba T., her annenin sinirlendiÄŸinde çocuÄŸuna uygulayacağı ÅŸiddet kadar çocuÄŸuna ÅŸiddet uyguladığını söyleyerek kızının kalçasına hafifçe vurduÄŸunu söyledi. 
Mahkeme ise annenin kızına karşı 2 kez ‘basit yaralama’ suçu kanaatiyle 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Annenin piÅŸmanlığı göz önüne alınarak hükmün açıklanmasına geri bırakıldı. Annenin kızına karşı 5 kez basit yaralama suçunun ‘eziyet’ suçunun unsurlarını oluÅŸturmadığı kanaatine varılarak eylemlerini kasten yaralama olarak kabul edildiÄŸi belirtildi. Sanığın kızına yönelik eylemleri deÄŸerlendirildiÄŸinde ise kasten basit yaralama suçu oluÅŸturduÄŸuna yer verildi. 
Öte yandan kızının geçici süre ile velayeti kendisinde bulunan baba Erdem T., kızının velayetini alma talebini yineledi. Öte yandan çiftin Çorlu Aile Mahkemesi’ndeki boÅŸanma davası sürüyor. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
şaşkın1
üzgün1
kızgın1
hayran0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo