Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÜRETİMİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI!..

ÜRETİMİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI!..

Ä°laç ve tıbbi cihazların Türkiye’de imal edilebilmesi için yatırımcılara çeÅŸitli kolaylıklar getiren SaÄŸlık Bakanlığı, bu yıl ilk olarak Hepatit A aşısında alım garantisi vererek üretim için harekete geçti.

Bakanlık, Türkiye’de fabrika kurarak yerli bir firmayla iÅŸbirliÄŸi içinde üretime geçecek ÅŸirkete 7 yıl alım garantisi verecek.

SaÄŸlık Bakanlığı MüsteÅŸarı Eyüp Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saÄŸlık alanında hem tedavi hem tarama hem de tanı aÅŸamasında kullanılan ürünlerde ciddi tüketim gerçekleÅŸtirildiÄŸini belirtti. 

Yürütülecek çalışmalarla yerli sanayinin önünün açılacağını bildiren Gümüş, "Ä°laç ve tıbbi cihazda yerel üreticinin yolunun açılması, teÅŸvik saÄŸlanması, teknik yöntemlerle finans garantileri ve uzun dönem alım teminatı verilmesi saÄŸlanacak. Ãœretimin yerli iÅŸletmelerle yapılamaması durumunda yabancı ürünün mutlaka Türkiye’de, yerli bir ÅŸirketle iÅŸbirliÄŸi yapılarak üretilmesinin teÅŸvik edilmesi için çalışma yapılacak" ifadesini kullandı.

Gümüş, ayrıca yatırımcılara vergi indirimlerinin de söz konusu olacağını kaydetti.

"Yeni yılın ilk ürünü Hepatit A aşısı olacak"

Yerli üretimin teÅŸvik edilmesine yönelik çalışmanın aşı ile baÅŸlatılacağını belirten Gümüş, "Yeni yılda yerel üretime iliÅŸkin faaliyeti aşı çalışması ile baÅŸlattık. Hepatit A aşısının üretimi, alım garantisi ile hayata geçirilecek. Bunun alt yapısı hazırlanıyor. Uluslararası bir firma veya firmaların, Türkiye’deki firmalarla iÅŸbirliÄŸi yaparak üretim yapmaları teÅŸvik edilecek" dedi.

Gümüş, projenin kapsamıyla ilgili de "Türkiye’de fabrika kurmak kaydıyla, 7 yıl alım garantisiyle Hepatit A’nın Türkiye’de üretilmesini saÄŸlayacağız. Muhtemelen yabancı bir firma Türkiye’deki yerli bir firmayla iÅŸbirliÄŸi yaparak bunu gerçekleÅŸtirecek" bilgisini aktardı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo