14 o C Kdz. Ereğli

TÜRKMENLERE 130 TON KÖMÜR

Gündem 8 yıl 3 ay 3 gün 17 saat 49 dakika önce 1219

Haberi Paylaşın

Ereğli’de, Beşir Derneği, Semerkant Vakfı Kdz. Ereğli Şubesi organizasyonu ile Suriye’de yaşayan Bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere toplanan 130 ton kömür toplandı. Kdz. Ereğli Belediyesinin de ulaşım desteği sağladığı organizasyon kapsamında 5 tıra yüklenen kömür dualarla uğurlandı.

Düzenlenen törene Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Semerkant Vakfı ve Beşir Derneği yetkilileri, bazı belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

MADENOĞLU: “KUTLUYORUM”

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu törende yaptığı konuşmada böyle soğuk bir günde yuvalara mutluluk verecek yardımların, 5 tır 130 ton kömürün savaş mağdurlarına gönderileceğini belirtti. Madenoğlu,”Arkadaşlarımızın yardım taleplerini geri çevirmeyen saygıdeğer vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, Emeği geçen herkesi kutluyorum.”dedi.

UYSAL: “YALNIZ DEĞİLLER”

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise “Bugün Suriye’de bir iç savaş var. Bundan dolayı orada Bayır Bucak Türkmenlerimiz, büyük sıkıntı içinde. Orada yaşayan Türkmen Kardeşlerimiz hem biraz ısınsınlar, hem de yalnız olmadıklarını hissettirmek için beş tır kömür gönderiyoruz. İnşallah savaş ortamı bir an önce biter. Bu gerçekten bir insanlık dramıdır. Bu drama da hiç kimse devam etsin diyemez. Cenabı Allah’tan bir an önce bunu dindirmesini niyaz ediyorum.”dedi.

ÖZTÜRK: “ YARDIMA İHTİYAÇLARI VAR”

Semerkant Kdz Ereğli Şube Başkanı Kemal Öztürk de “ Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorlar. Oradaki insanların yardıma ihtiyacı var. Bölge halkımız Bayır Bucak Türkmenleri için duyarlılık göstererek bu soğuk kış günlerinde onları bir nebze ısıtacak 5 tır kömür gönderiyoruz. Başta Beşir Derneği, Semerkant Vakfı, Ereğli Belediyesi ve Erdemir olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar ve Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı tarafından yapılan duanın ardından, beş tır yola çıktı.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 1 saat 13 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 16 saat 25 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 23 saat 26 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 20 saat 30 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 20 saat 4 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 17 saat 43 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 14 saat 19 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 47 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 18 saat 54 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 22 saat 20 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI