Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Türkiye’yi Rusya’da Temsil Edecekler

Türkiye’yi Rusya’da Temsil Edecekler

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu (TTK) Tahlisiye Ekibi, 22-29 Eylül 2018 tarihlerinde Rusya’nın Ekaterinburg kentinde düzenlenecek olan Uluslararası Maden Kurtarma Yarışması-IMRC 2018’e katılmak üzere yola çıktı.

Daha önceki yıllarda yapılan Maden Kurtarma Yarışmaları’nda birincilikler alan TTK Tahlisiye Ekibi, kurtarma, ocak yangını, enkaza girme ve gazla mücadele konularındaki uzmanlığı dolayısıyla Türkiye'deki çok sayıda kamu ve özel maden iÅŸletmesine eÄŸitim ve kurtarma hizmeti veriyor. Bu hizmetlerin yanı sıra deprem gibi doÄŸal afetlerdeki baÅŸarılı çalışmalarıyla dikkati çeken TTK Tahlisiye ekibi; Soma, Ermenek gibi maden facialarında yaptığı çalışmalarla da adından söz ettirmiÅŸti. Ekip son olarak Ä°stanbul’da 70 metrelik kuyuya sıkışan köpeÄŸi de kurtararak gündeme gelmiÅŸti.

Kömür üretimi süresince yaÅŸadığı büyük maden kazalarındaki acı deneyimleriyle göçük açma, ahÅŸap tahkimat yapımı ve dar kesitte çalışma üstünlüğü gibi becerilere sahip tahliyesiciler, kazazedeye 1 metrekareyi bulmayan açıklıktan bile ulaÅŸabilmesiyle biliniyor. TTK Tahlisiye ekibi, Rusya’daki etkinliÄŸe TTK Genel Müdürü Kazım EroÄŸlu’nun nezaretinde, TTK Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi Daire BaÅŸkanı Faik Ahmet SarıalioÄŸlu’nun ekip liderliÄŸinde 12 uzman tahliyesiciyle katılacak. IMRC 2018’de dünyanın dört bir yanından 25 maden kurtarma ekibi yer alacak.

TTK Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi Daire BaÅŸkanı Ahmet SarıalioÄŸlu, “Tahlisiyeci kültürünü ülkeler arasında yaymak, gelen ekipleri birbirine kaynaÅŸtırmak, psikolojik etkiler üzerinde görüş alışveriÅŸinde bulunmak. Ayrıca yeni piyasaya sürülen tahlisiye cihazlarıyla ilgili bilgiler edineceÄŸiz. Amaç bu. Biz bu doÄŸrultuda 2012’de ilk kez Ukrayna’da katıldık. Ä°kincisinde 2014’te derecemiz var. Amaç derece olarak deÄŸil bu kültürün ülkeler arasında yayılmasını saÄŸlamak. Tahliyecilik zor ve bir ekip iÅŸidir. Ä°nÅŸallah yine elimizden geleni yapıp, nasıl bir ortamda neler yapıldığını orada göstermeye çalışacağız. Etkinlik 22-29 Eylül arasında olacak. Etkinlik kapsamında seminerler, sunumlar olacak. Yarışmalar komite heyetinin belirlediÄŸi program doÄŸrultusunda olacak” diye ifade etti.

Heyet, karayolu ile Ä°stanbul’a hareket etti. Ä°stanbul’dan ise hava yolu ile Rusya’ya hareket edecek.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo