Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

19 GAZİLER GÜNÜ

19 GAZİLER GÜNÜ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli’de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören gerçekleÅŸtirildi.
Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’ndaki törende Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye BaÅŸkanlığı ve Muharip Gaziler DerneÄŸi adına  Anıtı’na çelenk bırakıldı. Daha sonra Saygı duruÅŸunda bulunuldu ve Ä°stiklal Marşı söylendi. Bu sırada ise göndere 3 adet Türk Bayrağı çekildi. KonuÅŸma öncesi Zeynep Çakmak ‘YaÅŸasın Kahraman Gazi’ ÅŸiirini okudu.
Muharip Gaziler DerneÄŸi EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Temel Åžahin, güne iliÅŸkin yaptığı konuÅŸmada, 19 Eylül’ün, vatanın bağımsızlığı ve bekası uÄŸrunda muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaÅŸan fedakar ve kahraman gazilerin ÅŸeref ve kahramanlık günü olduÄŸunu söyledi. Åžahin, “Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Kemal Atatürk milleti tarafından gazilik unvanı verilen ilk askerdir. Siz Gazilerimiz, en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaÅŸayan birer temsilcilerisiniz. Sizler ÅŸehitlerimiz ile beraber Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taÅŸlarısınız” diye konuÅŸtu.

ÅžEHÄ°TLERE KARANFÄ°L
KonuÅŸmanın ardından ÅŸehit yakınları ve gaziler ile ilçe protokolü Atatürk Anıtı arkasında bulunan ‘ÅŸehitler anıtına’ karanfil bıraktı.
Törene Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Cumhuriyet Başsavcı vekili Ramazan Kaplan, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin ve Türkiye Harp Malulü, Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar da katıldı.

 

19 GAZİLER GÜNÜ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo