Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

SOĞUK HAVA DALGASI!..

SOĞUK HAVA DALGASI!..

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, soğuk hava dalgasının hafta ortasından itibaren yurt genelinde etkili olacağını bildirdi. 

Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Aralık Çarşamba günü başlayacağı tahmin edilen yoğun kar yağışının, hafta sonuna kadar İstanbul’da ve yurdun kuzey kesimlerinde etkisini göstereceğini söyledi.

Türkiye’nin 2016’yı kar altında karşılama ihtimalinin çok yüksek olduğuna işaret eden Şen, soğuk hava dalgasının etkilerinin Akdeniz ve Ege kıyıları hariç yurt genelinde görüleceğini vurguladı.

Şen, ani sıcaklık düşüşlerinin yaşandığı bölgelerde kar yağışının kuvvetleneceğine dikkati çekerek, "Meteorolojik verilere göre kar yağışının Türkiye’nin kuzeyinde İstanbul başta olmak üzere Adapazarı, Giresun, Kastamonu, Kırklareli,  Ordu, Samsun, Sinop, Trabzon, Rize ve Zonguldak’ta yoğun olarak etkili olmasını bekliyoruz" dedi.

Özellikle İstanbul’da yağan ilk karın yaşamı olumsuz etkilediğini anımsatan Şen, "İstanbul’da yere düşen ilk kar her zaman afete dönüşmüştür. Umarım, yerel yönetimler ve vatandaşlar günler öncesinden uyarıları yapılan kar yağışına karşı tedbirlerini alarak, olumsuz manzaraların yaşanma riskini ortadan kaldırır" diye konuştu.

Şen, muhtemel risklere karşı vatandaşlara tavsiyelerde bulunarak, şu bilgiyi paylaştı:

"Özel araçlarıyla trafiğe çıkan vatandaşlar, bu kararlarını önümüzdeki çarşamba günü için bir kez daha gözden geçirmeli. Aksi takdirde akşamki dönüş yolculukları kabusa dönüşebilir. Ani sıcaklık düşüşü, kar yağışını kuvvetlendirecek ve yağışlar daha çok ülkenin kuzeyinde görülecek. Nitekim, bu zamana kadar İstanbul’da etkili olan ilk kar yağışı her zaman karmaşayı da beraberinde getirdi. Bu defa daha duyarlı olup, yağışın beklendiği gün toplu taşıma araçlarını kullanmayı tercih edelim. Araçlarında kar lastiği bulunmayan sürücüler, araçlarını salı günü akşam saatlerinde müsait bir yere park etsinler. Mümkünse hafta sonuna kadar da kullanmasınlar."

Şen, kar yağışının kayak merkezlerini de hareketlendireceğini belirterek, önümüzdeki günlerde ve 2016’nın ilk günlerinde pistlere düşmesi beklenen karın kış turizmini de canlandıracağını kaydetti.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo