TÜRKİYE’DE İLK KEZ!.
Ä°zmir’deki terör saldırısında ÅŸehit olan polis memuru Fethi Sekin’in ismi Kdz.EreÄŸli’de, Türkiye’de ilk kez bir ilkokulda açılan Robotik Kodlama Sınıfı’na verildi.
Kırmacı Mahallesi’ndeki EreÄŸli Ä°lkokulunda düzenlenen tören saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı’nın okunması ile baÅŸladı. Kdz. EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, teknolojinin bir ürünü olan robotların sergileneceÄŸi, kodlama yapılacağı sınıfı açmanın önemine deÄŸindi.
"ANLAM KAZANDIRAN ONUN Ä°SMÄ°"
Ä°zmir’deki terör saldırısında ÅŸehit olan polis memuru Fethi Sekin’in isminin bu sınıfta yaÅŸatılacak olmasının ayrı bir deÄŸer kazandırdığını anlatan MadenoÄŸlu, "Bu sınıfın açılışı gerçekten anlamlı bir faaliyettir. Bu deÄŸerli ve güzel faaliyete anlam kazandıran onun ismidir. GeçtiÄŸimiz günlerde Ä°zmir’de ÅŸehit olan Fethi Sekin polisimizin adının verilmesi o sınıfa ayrı bir anlam ve deÄŸer kazandırıyor. Ãœlkemizin ve vatanımızın birlik ve beraberliÄŸi için huzur içerisinde yaÅŸayabilmemiz için özellikle 15 Temmuz gecesi verdiÄŸimiz ÅŸehitlerimiz gibi yine tüm ÅŸehitlerimiz gibi, bu ÅŸehidimiz de canını seve seve bu ülke için verdi. Ruhu ÅŸad olsun. Onun gibi nice insanlarımız, polislerimiz ülkemizin birlik ve beraberliÄŸi, bağımsızlığı, hürriyeti için ve dünyada sayılan sözü dinlenen bir ülke olabilmek için canını vermeye seve seve hazırdır" dedi.
"BİLGİSAYAR BİR OYUN ARACI DEĞİLDİR"
Özellikle de çocukların bilgisayarları bir oyun aracı olarak görmemesi gerektiÄŸini ifade eden MadenoÄŸlu ÅŸunları söyledi: "Bilgisayarı iyi derecede kullandığımızı sanıyoruz ama onu da yeterince kullanamıyoruz. Gerçekten teknolojinin eserlerini ürünlerini kullanabilmek demek o kullanmanın kendimize, ailemize, ülkemize ve dünyaya faydalı olduÄŸunu düşünerek kullanmamız lazım. Özellikle çocuklarımız oyunlar ile vakit geçiriyor, bilgisayarı bir oyun aracı olarak görüyor. Kullanmayı bir tarafa bırakalım teknolojiyi üretmede ve bunu pazarlamada ne kadar baÅŸarılıyız? GeliÅŸmiÅŸ bir ülke olmanın kriterleri bellidir. Birincisi teknoloji üretiyor ve pazarlıyor olmak gerekiyor. Ä°kinci kriteri ise milli gelirin 10 bin doların üzerinde olmamsı gerekir. Biz Allah’a şükür 10 bin doların üzerine çıktık. Üçüncüsü milli gelirin adil olarak dağıtılması ve paylaşılmasıdır. Biz bu durumu göz önünde bulundurarak ne derecede geliÅŸmiÅŸ bir ülke olduÄŸumuzu sorgulayabiliriz. Teknolojinin bir ürünü olan robotların sergileneceÄŸi, kodlamanın yapılacağı bir sınıfı açıyoruz"
"HAYAL BİLE EDEMEYECEĞİMİZ BİR ŞEKİL"
Kdz.EreÄŸli Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Numan Korkmaz da, Türkiye’de ilkokul düzeyinde ilk kez bir Robotik Kodlama Sınıfı’nın açılışını yaptıklarını belirterek, "Bu geliÅŸmelerinin bir kısmını öngördük bir kısmını hayal bile edemeyeceÄŸimiz bir ÅŸekilde geliÅŸmeye devam edecektir. Åžuanki geliÅŸmeler ve gelecek teknolojilerin bilgisayar ve internet teknolojileri üzerinde devam edeceÄŸi bir gerçektir. EleÅŸtirel düşünme problem çözebilme tasardım odaklı düşünme gibi önemli becerilerin önemi tüm dünya tarafından farkına varılıp bu konuda eÄŸitim sistemlerinde deÄŸiÅŸimler yapılmıştır.
"MÜFREDAT ÇALIŞMASI VAR"
Ülkemizde ilkokul itibariyle her kademede kodlama eğitimi yapılabilmesi için müfredat çalışması yapıldığını biliyoruz. Yakın zamanda müfredata eklenmesi planlanan ders için üniversitelerin bilgisayar ve öğretim teknolojileri bölüm başkanları bir araya geldiler. Ezberleyen, sorgulamayan, eleştirmeyen nesiller yerine 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni bireyler yetiştirilmesi için erken yaşta kodlama eğitimi ile bu becerilerin aşılanması planlamaktadır. Çocuklar erken yaşta bir işin doğru olarak yapılabilmesi için izlenmesi gereken adım sırasının doğru düşünme becerilerini kazanarak farklı alanlarda da karşılaşma durumunda da yaratıcı düşünerek problemi çözebilmelerini kolaylaştıracaktır. Çağımızın öğretmenlerinin 21. yüzyıl becerilerini edinmiş olmaları dünyaya ayak uydurmaları açısından önemlidir. Dijital yerli sınıfının da eğitim içerisinde kendisine yer bulması kaçınılmaz olacaktır" ifadelerine yer verdi.
BÄ°LGÄ°SAYAR VE Ä°NTERNET VURGUSU
Ä°lkokul düzeyinde ilk kez Robotik Kodlama sınıfını açmanın ve bu sınıfa da ÅŸehit Fethi Sekin’in ismini vermenin gururunu yaÅŸadıklarını anlatan EreÄŸli Ä°lkokul Müdürü Tuncay Uzun da emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür ederek ÅŸunları söyledi: "Günümüzde teknoloji o kadar geliÅŸiyor ki geliÅŸmesini takip dahi edemiyoruz. Åžuanda geliÅŸmeler gösteriyor ki gelecek teknolojilerin bilgisayar ve internet üzerinden devam edeceÄŸi yadsınamaz bir gerçektir. Türkiye Ä°statistik Kurumu verilerine göre Türkiye’de 6-14 yaÅŸ arası çocukların her gün internet kullanma oranı yüzde 46’dır. Bilgisayar kullanmaya baÅŸlama yaşı ise 4-5 yaÅŸa kadar inmiÅŸtir, bunun ile birlikte öğrencilerimiz maalesef ileri derecede bilgisayar kullanamamaktadırlar. Bunun oranı da yüzde 1’dir. Türkiye’de öğrencilerin yüzde 1’i ileri düzeyde bilgisayar kullanabilmekte. Bizim çocuklarımız bilgisayar ve tabletlerde çok zaman harcıyorlar ancak bu alanlarda kendilerini maalesef geliÅŸtiremiyorlar. Çağımızın teknolojisinde üretmek için kodlamayı anlamak, bilmek ve geliÅŸtirmek gerekiyor. Bizler geleceÄŸe nitelikli insan yetiÅŸtirmenin artık sıradan eÄŸitim ve öğretim ile olmayacağını düşünüyoruz. Uzun bir çalışma sonucunda ilkokullar bünyesinde sırf kodlama ve robotik eÄŸitimler için planlanan Türkiye’nin ilk robotik kodlama sınıfını açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz"
AÇILIŞA KATILIM YÜKSEK OLDU
Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay tarafından sınıfın açılış kurdelesi kesilirken programa Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Sarıhan, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
POLİSLER ÇİKOLATA DAĞITTI
EreÄŸli Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü’ne baÄŸlı polisler ise EreÄŸli Ä°lkokulundaki tüm sınıfları tek tek dolaÅŸarak çocuklara çikolata dağıttı. Karşılarında polisleri çikolata ile gören çocuklar büyük sevinç yaÅŸadı.
İlk Yorumu Siz Yazın!