Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

TÜRKİYE’DE İLK 5’TE

TÜRKİYE’DE İLK 5’TE

Çaycuma’da, memuriyetten ayrılarak babasının tomruk işlediği marangozhanede çalışmaya başlayan Ali Karakaş, iki fabrika kurdu, ürettiği  sandalyeleri ihraç etmeye başladı. 

Karabük’ün Yenice ilçesi belediyesinde 1977 ve 1982 yılları arasında memur olarak görev yapan 55 yaşındaki Karakaş, istifa ederek babasının marangozhanesinde çalışmaya başladı. Babasının 1988’de vefat etmesinin ardından atölyede sandalye üretimine yönelen Karakaş, sektörde tutunmayı başararak 2011’de Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi’nde ahşap ve plastik sandalye üreten iki fabrika kurdu.

Yurtiçi ve yurtdışına üretim yapan fabrikalarda 60 kişiye istihdam sağlayan Karakaş, hedefini "2023’te sektörde dünyanın en büyük 10 üreticisi arasında yer almak" olarak belirledi.

Ali Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yenice’nin özellikle ağaç işleme konusunda önemli bölgeler arasında yer aldığını, memuriyeti döneminde de bu konularda araştırma yaptığını söyledi.

Sandalye sektöründe büyük boşluk olduğunu gördüğünü anlatan Karakaş, "Bir sandalyeyi yere sağlam bastırmak yıllarımızı aldı. O dört ayağı yere sağlam bastırmak bir sanattır. Babamın 20 metrekarelik marangozhanesinde ilk önce bunu başardık" dedi.

Karakaş uzun yıllar baba yadigarı atölyede 3 oğlunun da desteğiyle üretim yaptıklarını belirterek, 2011’de 40 bin metrekare alanda iki fabrika kurmayı başardıklarını, kısa sürede de önemli bir marka haline geldiklerini anlattı.

- Hedef sektörde ilk 10

İlk prestijli işlerinin Çankaya Köşkü’ne gönderdikleri sandalyeler olduğunu belirten Karakaş, şöyle konuştu:

"Kaddafi döneminde Libya Sarayı’nın yanı sıra Azerbaycan, Irak, Hollanda, Belçika ve Kıbrıs’taki önemli otellere ürünlerimizi gönderdik. Üretime ilk başladığımız yıllarda ’Türkiye’de sandalye sektöründe lider firma olacağım’ diye büyük bir iddiam vardı. Bu sözümü 10 yıl sonunda yerine getirdim. Fabrikamız, pazardaki payıyla Türkiye’de ilk 5’e girmeye başardı. Amacımız, 2023’te sandalye sektöründe ilk 10 firma arasında olmak."

İş adamı Karakaş, başarısını sabır ve çok çalışmaya borçlu olduğunu aktararak "Her türlü materyalden sandalye üreterek fabrika zinciri kurmak istiyorum. Ürettiğimiz sandalyelerin yüzde 30’unu ağırlıklı Amerika ve Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz, diğer kısmını ise iç pazarda değerlendiriyoruz" diye konuştu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo