Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TARTIŞMALAR SÜRÜYOR

TARTIÅžMALAR SÃœRÃœYOR

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine baÄŸlı ÇatalaÄŸzı Beldesinde faaliyet gösteren ÇatalaÄŸzı Termik Santrali (ÇATES), santral sorumluları tarafından basına tanıtıldı. Tanıtımda birinci ve ikinci üretim noktası, kumanda odası ve elektro filtre biriminin gezilmesinin ardından, Bereket Enerji Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ceyhan Saldanlı da bir basın açıklaması yaptı.

Saldanlı, yaptığı açıklamada, elektriği çevreyle uyumlu bir şekilde üretmenin önemine değinerek, üretimde belli prensiplere sahip olduklarını belirtti.

Saldanlı, şöyle konuştu:

"Birincisi bilime uygun davranmak, ikincisi ise iyi yetiÅŸmiÅŸ insanlarla çalışmak ve bilgi seviyemizi yükseltmektir. Bunun yanında inandığımız ikinci faktör halkın yararıdır. Biz, ÇATES’te yatırımları yasanın öngördüğü süre içerisinde tamamlayacağız. Bundan sonra yapacağımız yatırımlarda da aynı prensipleri takip edeceÄŸiz. Ä°nancımız ÅŸu ki, halkın ve kamuya yararına olmayan hiçbir ÅŸey sürdürülemez. Bunu biliyoruz. Halkla beraber, halkın yararına yapılan iÅŸler kalıcıdır. Dolayısıyla burada ilave bir ünite yapmayı planladık. Bunu da halkımıza soracağız. Halk istiyorsa yapacağız, istemiyorsa yapmayacağız. Halka faydalarını anlatacağız. Ä°ÅŸ, ekmek, aÅŸ ve istihdam demek olduÄŸunu anlatacağız. Ama halkın yararına bile olsa, halk katılmıyor ve istemiyorsa halka raÄŸmen hiçbir ÅŸey yapılamaz. Bundan kuÅŸkumuz yok. Genel prensibimiz budur. Åžirketlerin halkı bilgilendirmek gibi bir görevi var. Onu yapmaya çalışacağız."

Yerli üreticilerin üretebildikleri tüm kömürü aldıklarını anlatan Saldanlı, "Almaya da devam edeceÄŸiz. 186 milyon liralık alım yapmışız. Bunun 120 milyon liraya yakın bir bölümü bu yörenin ÅŸirketlerine ve insanlarına harcanmış. Çalışanların tamamı bu yörenin insanları. Çalışan insan sayısında genelde megabayt başına bir kiÅŸi istihdam edilir diye hesap edilir. Demek ki  Ek ünite açılırsa 500-600 kiÅŸi daha istihdam edilecek. Biz bu insanları da baÅŸka yerlerden getirmeyiz" diye konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo