Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR

TURÄ°ZM HAFTASI KUTLANIYOR

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı ve ilçe belediyesince düzenlenen çeşitli etkinliklerle 42. Turizm Haftası kutlanıyor.


Edinilen bilgiye göre, ilçedeki kutlamalar, Atatürk Anıtı önündeki tören ile baÅŸladı. Kaymakam Nazım MadenoÄŸlu ve Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın Anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı söylendi.
Kdz EreÄŸli Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ä°brahim Aydın, 1977 yılından bu yana kutlanan Turizm Haftası’nın bu sene 42.’sinin kutlandığını söyledi. Dünyada ve Türkiye’de en hızlı geliÅŸen sektörlerden biri olan turizm konusunda toplumun turizm bilincini geliÅŸtirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını saÄŸlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası’nın kutlandığını hatırlatan Aydın, “binlerce yılık tarihi, geleneksel halk kültürü, muhteÅŸem doÄŸal güzellikleriyle kentimiz, her türlü turizm çeÅŸitliliÄŸine sahip ülkemizin nadir ilçeleri arasındadır” dedi.
Törene Bülent Ecevit Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, bazı belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, okul idarecileri öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YÖRESEL LEZZETLER VE KÜLTÜRLER TANITILDI
Etkinlikler kapsamında Karadeniz EreÄŸli Bisiklet Sevenler DerneÄŸi ve gönüllü bisikletlilerin katılımı ile “Turizm Haftası Bisiklet Turu” gerçekleÅŸtirildi. Gün içerisinde Turizm Haftası nedeniyle Amfi Tiyatroda da çeÅŸitli etkinlikler düzenlendi. Ä°lçe protokolünün katılımıyla yöresel lezzetler sunumu standının açılışı gerçekleÅŸtirilirken, bando ve folklor gösterileri ile ‘Bölgelerimiz ve Türkülerimiz’ programı gerçekleÅŸtirildi. Çok sayıda ilçe halkının izlediÄŸi etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Turizm Haftası, hafta boyunca sürdürülecek çeÅŸitli etkinlikler ile devam edecek.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Oktay MendeÅŸ

16 Nisan 2018 - 11:14

fiyatlar çok kazık.

Yorum Yazın

Canlı Radyo