Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SOMA’LI ÇOCUKLAR İÇİN EREĞLİ’YE GELİYOR

SOMA’LI ÇOCUKLAR İÇİN EREÄžLÄ°’YE GELÄ°YOR

EreÄŸli’ye gelecek ÅŸair YaÅŸar Miraç’ın, geliri Manisa’nın Soma Ä°lçesi’ndeki madencilerin çocuklarına aktarılmak üzere imza günü düzenleyeceÄŸi bildirildi.

Karadeniz EreÄŸli Turkuaz Kültür Sanat DerneÄŸi BaÅŸkanı Cihangir Bilgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek katkılarıyla ilçeye gelecek ÅŸairin önce EreÄŸli’de ardından da Zonguldak’ta imza ve söyleÅŸi günü düzenleyeceÄŸini söyledi.

Bilgin, etkinliğin 10 Nisan Pazar günü gerçekleştirileceğini belirterek şunları kaydetti:

“YaÅŸar Miraç, Soma’lı çocuklar için imza ve söyleÅŸi için Karadeniz EreÄŸli’de olacak. 13 Mayıs Soma faciasında yaÅŸamını kaybeden madencilere atfen yazdığı ÅŸiiir kitabının tüm gelirini, Soma’lı çocukların eÄŸitim masrafları için kullanacak.

DeÄŸerli ÅŸairimizi, Orhanlar Mahallesi Yalı Caddesi KaneriaÄŸzı Sokak’ta bulunan Turkuaz Kültür Sanat DerneÄŸi’nde misafir edeceÄŸiz. EtkinliÄŸimiz, 10 Nisan Pazar günü 14.00 ile 17.00 arasında yapılacak.

Duyarlılık gösteren tüm sivil toplum örgütlerinin bizimle birlikte orada olacağını düşünüyoruz. EreÄŸlilileri bu etkinliÄŸe davet ediyoruz.”

Bilgin, ÅŸair YaÅŸar Miraç’ın, aynı günün akÅŸamı saat 18.00 da Zonguldak Maden Ä°ÅŸ Lokali’nde imza ve söyleÅŸi etkinliÄŸinde olacağını sözlerine ekledi.

 

-OLAY-

13 Mayıs 2014’te Türkiye’nin Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlan madencilik kazası meydana gelmiÅŸ, bu olay tarihe ’Soma Faciası’ ismiyle geçmiÅŸti. 

Facia, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş ve madencilik kazası olarak kayıtlara geçti. Soma Holding şirketlerinden Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen maden ocağında, yangın, vardiya değişimi sırasında meydana geldi ve 787 işçi patlama sırasında yer altında kaldı.

Facianın gerçekleÅŸmesinden sonra Türkiye’de üç günlük ulusal yas ilan edildi. Ãœlke halkı faciadan dolayı çeÅŸitli tepkiler gösterdi, pek çok Devlet yetkilisi protestolara maruz kaldı. Ayrıca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde iki gün ve Pakistan’da bir gün ulusal yas ilan edildi.

 

-YAŞAR MİRAÇ KİMDİR?-

1953’de Trabzon’da doÄŸdu. Ä°lköğrenim ve lise eÄŸitimlerini bu kentte yaptı. Çalışarak okumak amacıyla yurtdışına gittiyse de 15 ay sonra Türkiye’ye dönerek Dil Tarih CoÄŸrafya Fakültesi, Türk Dili Bölümü’ne girdi ve 1981 yılında bu okuldan mezun oldu. Ä°lk ÅŸiirleri Trabzon’daki yerel gazetelerde yayımlanan Miraç, daha sonra Milliyet Sanat Dergisi, Türk Dili, Sanat EmeÄŸi, Yusufçuk, Yazko Edebiyat, Militan gibi ulusal dergilere de ÅŸiir gönderdi. Karadeniz folklorüyle iÅŸlenmiÅŸ ÅŸiirinde kendine özgün bir dil kullanan ÅŸair, "Yeni Türkü Yayınevi"ni kurarak yönetti. 1983 yılında gittiÄŸi Almanya’da Türkçe öğretmenliÄŸi yapan ÅŸair, 1999 yılında Türkiye’ye döndü. Barış, demokrasi, gurbet, sıla konulu ÅŸiirler yazmaktadır.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo