Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Tüccara kızdı, fındığını markette satmaya başladı

Tüccara kızdı, fındığını markette satmaya başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın fındığın 17 ile 16.50 lira arasında alınacağını açıklaması üreticileri sevindirmişti ama..!


Düzce’de market sahibi Metin Bayram, fındık tüccarlarının fiyatları aÅŸağıya çekmesine kızarak kendi marketinde kendi fındığını satışa çıkarttı.
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından fındığın 17 ila 16.50 lira arasında alınacağını açıklaması çiftçi ve üreticileri sevindirmiÅŸti. Fındık sezonunda fındıklarını toplayan vatandaÅŸlar TMO’nun alım ÅŸartlarını görünce tüccara yöneldi. Tüccar ise kışlık hazırlık dönemi ve okul dönemi öncesinde ihtiyacı olan fındık üreticisinin fındığını 13 lira 75 kuruÅŸ ile 14 lira arasında almaya baÅŸladı. Fındığını emanete vermek ya da fiyatların yükselmesini beklemek istemeyen Metin Bayram, fındık fiyatının düşmemesi için fındığını Bolu Caddesi'ndeki kendi marketinde satmaya baÅŸladı.
1 tona yakın fındığı olduÄŸunu söyleyen Bayram, kendi fındığının dışında vatandaÅŸların da fındığını satabileceÄŸini belirterek, “Kendi bahçemin ürünü. CumhurbaÅŸkanımız bize fiyat vermiÅŸti 17 buçuk lira diye, biz de o fiyattan satıyoruz. Ama bugün bakıyorsun köylü vatandaÅŸ fındığını satmak için tüccara gittiÄŸi zaman dün 13 lira 75 kuruÅŸtu. Bugün sordum telefon açtım 14 lira. CumhurbaÅŸkanımızın lafının yere düşmesini istemediÄŸim için bende bu fiyattan satıyorum. Elimdeki fındık bu fiyattan bitinceye kadar satılacak. 17.50 liradan ne kadar varsa elimde satacağım. VatandaÅŸ getirsin onunkini de satarım 17.50 liradan. Sorun yok. Ama her sezon yaptıkları ÅŸey, insanların paraya ihtiyacı olduÄŸu için ÅŸu anda okul dönemi, kışlık hazırlık dönemi tüccar bunu fırsatla deÄŸerlendiriyor. Normalde 16 lira, 15.50 olması gereken fındık fırsatçılık yapmak için 13.50-14.00-14.50’ye kadar mal alıyorlar. Bu da yazık oluyor. Zaten fındığın tarladaki maliyeti köylüye 15 lira. Bu sene 100 liranın altında yevmiyeler yoktu. Kurtaracak bir tarafı da yok vatandaşın. Her dönem yaptığı gibi sürekli vatandaşı kullanıyorlar. BaÅŸka bir ÅŸey yok. AÅŸağı yukarı elimde 1 ton fındık var. 1 ton fındığı da burada markette satacağım 17.50 liradan” diye konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo