Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TTK’da İşçi Sayısı 7 Bine Düştü

TTK’da İşçi Sayısı 7 Bine Düştü

- TTK’da İşçi Sayısı 7 Bine Düştü


Zonguldak’ta yeraltındaki kömürün yeryüzüne çıkartılması için TTK’da çalışan işçi sayısı 30 binlerden 7 bine düştü. Yıl sonuna kadar bin 127 işçinin de emekli olması halinde sayı daha da düşecek.
1.3 milyar ton kömür rezervinin bulunduÄŸu Zonguldak’ta, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na baÄŸlı faaliyet gösteren Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu’nda çalışan işçi sayısı 7 bin 818’e düştü. Son 30 yılda işçi sayısı 30 binlerden 7 bin seviyelerine indi. Yıl sonu bin 127 işçinin daha emekli olması bekleniyor. Nisan ayı itibariyle Genel Müdürlük bünyesinde 579, Armutçuk Müessesesinde bin 13, Amasra Müessesesinde 534, Ãœzülmez Müessesinde bin 401, Karadon Müessesesinde 2 bin 714, Kozlu Müessesesinde ise bin 577 işçi çalışıyor.
Kurumda örgütlü bulunan Genel Maden İşçileri Sendikası’nın Genel BaÅŸkanı Ahmet Demirci ise işçi sayısının hızla azaldığını ifade ederek şöyle dedi:
"Her zaman bizler her platformda, her ortamda, her görüşmemizde Zonguldak’taki yer altındaki madenin yer yüzüne çıkartılması için işçi alımı mutlaka ve mutlaka bir an önce yapılması gerektiÄŸini vurguluyoruz. Hakikaten son zamanlarda 7 bin 700 civarında işçi sayısı kaldı. Bunun akabinde yer altındaki kömürün yeryüzüne çıkartılması için işçi açıklarımız var. Bir an önce işçi alımı gerçekleÅŸtirerek kömürü çıkartmak istiyoruz. Zonguldak emeÄŸin baÅŸkenti sıfatından emeklinin baÅŸkentine döndü. Mümkün olduÄŸu kadar işçi alımı bir an önce yapılıp, kömürü yer yüzüne çıkartarak ülke ekonomisine, sanayimize kazandırmak istiyoruz".

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo