Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YÜKSEK FİYATA FREN!..

YÃœKSEK FÄ°YATA FREN!..

Zorunlu trafik sigortasında yüksek fiyat dönemi bitiyor. Hazine MüsteÅŸarlığı’nın teknik düzeyde devam ettiÄŸi çalışmanın yaklaşık 2 ay içinde tamamlanması öngörülüyor.

16.5 milyon taşıt sahibini ilgilendiren zorunlu trafik sigortasında yüksek fiyat dönemi bitiyor.Hazine MüsteÅŸarlığı’nın teknik düzeyde devam ettiÄŸi çalışma ile trafik sigortasının fiyatlandırmasına kalıcı çözüm bulunuyor. Öncelikli olarak Destekten Yoksun Kalma Tazminatı’nın hesaplamasına standart getirilecek. Sigorta ÅŸirketlerinin uzun süredir pahalı poliçeye gerekçe gösterdiÄŸi standart hesaplama yöntemi Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılacak deÄŸiÅŸiklik ile kalıcı hale gelecek. Böylece bedeni zararlarda ödenecek rakam belirlendikten sonra yeniden mahkeme kanalıyla deÄŸiÅŸmeyecek. Böylece sigorta ÅŸirketleri yüklü miktarda karşılık ayırmayacak.

 

Ekonomiden Sorumlu BaÅŸbakan Yardımcısı Mehmet ÅžimÅŸek’e sunulacak çalışmanın 1-2 ay içinde tamamlanması öngörülüyor.Tavan fiyat uygulaması ilk etapta düşünülmüyor. Yüksek fiyat çözülmezse tavan fiyat uygulaması da gündeme gelebilecek.

BÄ°RLEÅžME YOK

Çalışmalarda Zorunlu Trafik Sigortası ile kaskonun birleÅŸtirilmesi yer almıyor. ABD ve Avrupa’da her iki poliçe birlikte satılabiliyor. Ancak Türkiye’de milyonlarca araç kaskosuz olduÄŸu için Hazine zorunlu birleÅŸtirmeye soÄŸuk bakıyor. Geçen yıl 200-300 liraya yapılan Otomobil zorunlu trafik sigortası bugün 400-1.000 lira arasına çıkmış durumda. Ticari araçlarda ise bu rakam 2 bin liraya kadar çıkıyor. Ãœst düzey bir ekonomi yetkilisi, son bir yıl içinde meydana gelen artışın sebebini bedeni zararlara iliÅŸkin açılan davalar sonrası ödenen tazminatlardan kaynaklandığını belirtti. Yetkili, “ÖrneÄŸin bir bedeni kaza için Hazine’nin yetki verdiÄŸi kiÅŸiler 60 bin lira hesaplarken sigorta ÅŸirketi de bu miktarda karşılık ayırıyor. Ancak yıllar sonra mahkemeden gelen bir kararla rakam 160 bine çıkabiliyor” diye konuÅŸtu.
 

Kaynak: Star

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo