Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İnterneti Ucuzlatacak Uydu Teslim Alındı

İnterneti Ucuzlatacak Uydu Teslim Alındı

UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Yıldırım, 16 Ekim’de uzaya gönderilen Türksat 4B uydusu ile daha uygun maliyetle daha hızlı internet eriÅŸimi saÄŸlanacağını söyledi.

UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Binali Yıldırım, Kazakistan’daki Baykonur Uzay Ãœssü’nden 16 Ekim’de gönderilen Türksat 4B uydusunun Türksat AÅž’ye yörüngede teslim edildiÄŸini söyledi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kazakistan’daki Baykonur Uzay Ãœssü’nden 16 Ekim’de gönderilen Türksat 4B uydusunun 50 derece doÄŸu boylamındaki nihai yörüngesine 24 Ekim’de yerleÅŸtiÄŸini anımsattı.

Test süreci tamamlanan uydunun Türksat AÅž’ye yörüngede teslim edildiÄŸini, uydunun, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Afrika, OrtadoÄŸu, Orta Asya ile Türk Cumhuriyetlerini kapsayan bölgede iletiÅŸim ve geniÅŸ bant hizmetleri vereceÄŸini dile getiren Yıldırım, "Tam kapasite hizmet vermeye baÅŸlayan uydu sayesinde, uydudan daha uygun maliyetle yüksek hızlı internet eriÅŸimi saÄŸlanacak. Özellikle zor coÄŸrafi ÅŸartlar nedeniyle karasal altyapının götürülmesinde zorlanılan bölgelere hızlı ve geniÅŸbant interneti uydu üzerinden verilecek" diye konuÅŸtu.

Türksat’ın ilk yüksek hızlı uydusu Türksat 4B’nin, Ka-Bant spot kapsama alanlarında, toplam 1800 MHz’lik bant geniÅŸliÄŸi ile 3 Gbps veri haberleÅŸme kapasite artışı saÄŸlayacağını dile getiren Yıldırım, ÅŸunları kaydetti:

"Böylece karasal altyapının olmadığı yerlerde daha ekonomik ve yüksek hızlı internet ve veri haberleÅŸme hizmeti saÄŸlanmış olacak. Halihazırda 5 bini aÅŸkın sayıda terminalden VSAT (küçük çaplı uydu antenleriyle uydu üzerinden veri haberleÅŸmesi) hizmeti sunulmaktayken Türksat 4B uydusunun saÄŸladığı kapasite sayesinde ilave 20 bin VSAT terminaline daha 10 Mbps uplink, 50Mbps hızlarına kadar hizmet verilebilecek. Türksat 4B uydusu üzerindeki Ku-Bant frekans bandında 18 adet aktarıcı toplam 792 MHz’lik haberleÅŸme kapasitesi bulunuyor."

Türksat 4B uydusunun TSK’nın askeri haberleÅŸme ihtiyaçları için kullanılacağını belirten Yıldırım, uydunun ilk yayının, dünyada ilk kez yapılan 4Kçözünürlüğündeki telekonferans yayını ile 11-12 Aralık 2015’te "Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri" etkinliÄŸinde, 3. Havalimanı, 3. BoÄŸaz Köprüsü, Körfez GeçiÅŸ Köprüsü ve TAI Uydu Test Merkezi’nden gerçekleÅŸtirildiÄŸini kaydetti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo