Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

"BANA İNANIN "

"BANA Ä°NANIN "

Posbıyık seçim çalışmalarına Ören ve Ömerli `de devam etti.


Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı ve CHP Belediye BaÅŸkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında Ören Mahallesi ve Ömerli Mahallesi Kaynarca’ Konutları’nda coÅŸkuyla karşılandı. Ören’e doÄŸalgaz gelmesi için yönetim kurulu üyesi olduÄŸu Dergaz ve AKSA’da her ÅŸeyi yaptığını belirten BaÅŸkan Posbıyık; “Ören’e doÄŸalgaz gelmesi için hükümet partisinin Kepez’den buraya hat çekilmesi için çelik boru göndermesi gerekiyor. Bunun dışında ben her ÅŸeyi yaptım. Burada vatandaşı kandırarak politika yapıyorlar. Hiç birine inanmayın, bana inanın” dedi.

Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı ve CHP Belediye BaÅŸkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında Ören ve Ömerli Mahalle’sinde vatandaÅŸlarla bir araya geldi.

Beraberinde belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte 2 mahalleye ziyarette bulunan BaÅŸkan Posbıyık, Ören’de ve Ömerli’de de halkın coÅŸkusuyla karşılandı. Özellikle Ören mahallesinde doÄŸalgaz konusunda vatandaşı kandırarak politika yapıldığını anlatan BaÅŸkan Posbıyık ÅŸunları söyledi:

“DeÄŸerli hemÅŸehrilerim. Dedikodulara, fırsatçılara ehemmiyet vermeyin lütfen. Buralarda çok dedikodu yapıyorlar. Bir kısmınızı kandırıyorlar. Yanlış laflar söylüyorlar. Beni dinleyin, buranın halini anlatayım. Burası köydü. Jandarma bakıyordu. Buraya herkes geldi ev yaptı. Evler yapılırken ne parsel boyutu belli, ne biÅŸey. Kimi kiminin yerine geçti, öteki berikinin hissesine geçti. 5-6 katlı yaptı, imar hiçbir ÅŸey yok. Ne oldu, evlerin hepsi birbirine girmiÅŸ vaziyette.  ‘Halil Posbıyık kanalizasyon yapmıyor’ diyorlar. Bu ÅŸartlarda nasıl yapayım. Bakın Tasin Tanyıldız bizim meclis üyemiz. Rica ettik, buradaki tanıdıklarına söyledi, yeni kanalizasyon hattı yapmaya baÅŸladık. Nasıl oldu bu, vatandaÅŸ oradan hattın geçmesine izin verdi. Belediye baÅŸkanı deÄŸil, CumhurbaÅŸkanı da gelmiÅŸ olsa oradaki insanın gönlünü almadan veya istimlak yapmadan benim kanalizasyonu yapmam mümkün deÄŸil. Bir yerde daha anlaÅŸma yaptık orada karayolları vardı ve oraya da girmeye baÅŸladık.

-VATANDAÅž Ä°ZÄ°N VERÄ°RSE KANALÄ°ZASYON HATTI YAPILIYOR-

Ören mahalle sınırları içinde içme suyu hattında hiçbir sıkıntımız yok. Her yerde suyumuz var. Kesintisiz bir ÅŸekilde içme suyu veriyoruz.  Kanalizasyon hatlarıyla ilgili de kot ve yol sorunu olmayan yerlerde baÄŸlantılarımızı yaptık. Bazı binalarda baÄŸlantı yapamıyoruz. Vatandaşın bina kotu kurtarmadığı için fosoptiklerini ücretsiz olarak çekiyoruz. En son Ören KurtuluÅŸ caddesinde 30 bina bu sorunu yaşıyordu, vatandaÅŸlar bir araya gelip izin verdikleri için hat çekmeye baÅŸladık bu hafta bitiriyoruz.  Yine Åžahinler Düğün Salonu üzeri, mezarlık altındaki evlerde izinlerini alıyorlar, önümüzdeki hafta oraya baÅŸlıyoruz.  Buradan ne çıkıyor. Åžu çıkıyor. Muhtarınız, azalarınız, komÅŸularınız. Burada çarpık yapılaÅŸma oldu zamanında. Buradan izin verin belediye kanalizasyon hattını geçirsin. Bende makine var, adam var, kürek var, her ÅŸey var ama kanunlara karşı gelemem ben. EÄŸer muhtarınız, azalar gidip anlaÅŸma saÄŸlarsa halkla olay bitti. Kanalizasyon yapmak, yolu asfaltlamak belediye için dert deÄŸil.

-DOĞALGAZ GELMESİ İÇİN HER ŞEYİ YAPTIM-

Ä°kinci konu doÄŸalgaz meselesi. DoÄŸalgaz olması için burada imar planı olması lazım. Ä°mar yolları olması lazım. Anlattığım gibi burasını köyden bana vermek için Vali bile geldi, yalvardı. Çarpık kentleÅŸme olmuÅŸ durumda.  O zamanlar burada her kes evi plansız, programsız, çekme mesafesi olmadan, yan komÅŸu mesafesi olmadan patır patır evler yapıldı kaçak. Çok katlı yaptılar, az katlı yaptılar. Bir taraftan biz bunları kurtarmaya çalışıyoruz. Åžuanda imar planları çizilmeye çalışılıyor. Ä°mar planı çizildiÄŸinde de iÅŸ bitmeyecek ben size söyleyeyim. Ben gerçekleri konuÅŸan bir adamım. Ä°ster bana kızın, ister darılın. Ama imar planı çizildiÄŸi zaman dahi iÅŸ bitmeyecek. Bazıları senin yerine geçmiÅŸ, geçtiÄŸi kadar senden yer almak zorunda. Ä°mar planı da kurtarmıyor iÅŸi. Karmakarışık bir ÅŸey olmuÅŸ. Bu çözülmesi zor olan iÅŸi ben çözmeye çalışıyorum. Ama siz yine de bana inanmıyorsunuz.  Arada (isimlerini biliyorum) dedikodu yapanlar var. Car car ediyorlar ama bu mahalleye hiçbir faydaları yok. Gene ben ne yapıyorsam yapıyorum veya belediye ne yapıyorsa yapıyor.  Åžimdi Dergaz’a gittik. Dergaz’ı kuran kardeÅŸiniz Halil Posbıyık. 2005 yılında bu memlekete doÄŸalgaz getirmek için Düzce, EreÄŸli, Belediyelerine kararlar aldırdım. Dergaz’ı kurduk. Konsorsiyum yaptık ve doÄŸalgazı 2005 yılında EreÄŸli’ye getirdim. Hatta Zonguldak basını benim için Zonguldak haini diye yazdı. ‘Kömür var bu memlekette, doÄŸalgaz getiriyor bu, kömürü kim kullanacak’ dediler.  Ama ÅŸimdi kendileri doÄŸalgazı getirmeye çalışıyorlar. 

-HÃœKÃœMET PARTÄ°SÄ°NÄ°N Ä°ÅžLERÄ°-

DoÄŸalgazın Ören’e gelmesi için konuyu yönetim kuruluna getirdim.  Bunlar benim görevim deÄŸil, hükümet partisinin iÅŸleri. Ama sizde bir inanç var, saÄŸ olun ben çalışkan olduÄŸum için herhalde ‘Her ÅŸeyi yaparsa Halil posbıyık yapar, baÅŸkası yapamaz’. DERGAZ Yönetim Kurulu’na dedik ki  ‘burada imar planlarının, imar yollarının hemen ortaya çıkması mümkün deÄŸil belediye ve devlete ait olan kadastro yolları var. Buraları imar yolu olarak kabul edin, ben buraların meclisten kararını çıkaracağım, kadastro yollarından doÄŸalgaz hatlarını geçirelim’ dedik.  Bu sefer dediler ki ‘peki yarın imar planı yapıldığında kadastro yolundan geçmek yerine dünyanın tazminat iÅŸi doÄŸar, kabul etmiyoruz’ dediler. Ben kabul ediyorum, meclisten de böyle karar aldıracağım dedim. Kadastro yollarını imar yolu kabul edilmesi için dergaz’dan daha doÄŸrusu AKSA Yönetim Kurulu’ndan karar çıkarttırdım. Olay bitti, ÅŸimdi getirebiliriz. Peki ne lazım. Gaz gelmesi için Kepez’den buraya kadar çelik boru hat çekilmesi lazım. 11 Ä°l’de deprem oldu. Depremlerden dolayı AKSA çok büyük bir zarara uÄŸradı. Bütün iÅŸletmelerinin masraflarını deprem bölgesine yapmaya baÅŸladı. Buraya o çelik borunun gelmesi için bir parti büyüğünün veya bakanın telefon etmesi lazım. Siz beni bakan yapmadınız ki belediye baÅŸkanı yaptınız. Bakan olsaydım onu da yapardım. Ama Kandilli’ye yukarıdan nerden telefon geldiyse doÄŸalgaz gitti. Kandilli’de benim, oraya geldiÄŸi için elbette mutluyum. Kandilli Ören’den daha uzun, o borular oraya geldi yapılıyor, buraya niye gelmiyor. Siz hala daha Halil Posbıyık yapmıyor, etmiyor diyorsunuz. Bu iÅŸler böyle yürümez, ben elimden gelen gayreti gösteriyorum.

-ÇELÄ°K BORU’YU GÖNDERSÄ°NLAR HATLAR DÖŞENMEYE BAÅžLAR-

 Bir takım isimler var, devamlı beyninizi yıkıyorlar burada. Ben devletmiyim, bir ilçenin belediye baÅŸkanıyım. Bakın Kandilli’ye boruları getirdiler, oranın 10’da biri olan Ören’e getiremediler çelik boruyu. Çelik boruyu getirseler buradaki Dergaz hemen dağıtımı yapacak.  Yine durmadım  Dergaz’dan, Aksa’dan yeni bir karar çıkarttım 2024 programına burayı aldırdım. O boruda yapılacak yani. Ama Allah’ın huzurunda yemin ediyorum ki benim hiç günahım yok, burayı hükümetin partisi yapması lazım veya buradaki milletvekili Saffet Bozkurt’un yapması lazım. Yapmıyor ben ne yapayım. Ama buraya geliyor bol bol konuÅŸuyor Halil Posbıyık yapmıyor diye. Ben devletmiyim nasıl yapayım. Ben elimden geleni yapıyorum, anlatıyorum. Aksini söyleyen bir delikanlı varsa, Saffet de varsa gelsin karşıma konuÅŸalım.  Televizyonda konuÅŸacaksa, nerde konuÅŸacaksa konuÅŸalım.  Vatandaşı kandırarak politika yapıyorlar. Size söylenenlerin hepsi yalan, bana inanın.

-BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İÇİN İYİ OLMAK YETMİYOR, LİDERLİK LAZIM-

Belediye baÅŸkanı olmak için iyi olmak yeterli deÄŸil. Lider olmak gerekir. Disiplinli olmak gerekir. Sevecen olmak, halkı kucaklamak, halkın taleplerini, isteklerini yerine getirmeye çalışmak gerekir. Onun için Hüseyin Uysal’da iyi bir insandı, çok iyi bir doktordu. Ama belediyeciliÄŸi götüremedi. Çünkü belediyecilikte rant vardır, avanta vardır. Ä°mar planlarında belediye baÅŸkanı tehdit ederlerse, baskı yaparlarsa her türlü deÄŸiÅŸikliÄŸi yaptırırlar. Onlara hayır diyebilmek lazım. EreÄŸli halkının haklarını rantiyecilere karşı savunabilecek birisi olması lazım. Ben tekrar aday olmayı düşünmüyordum ama EreÄŸli’ye karşı tehlike gördüm. Aynen 2014’de olduÄŸu gibi kaotik ortam isteyenler, çeteler harekete geçtiler. Önce beni aday yaptırmamak için çok uÄŸraÅŸtılar. Çünkü dertleri Halil Posbıyık’ın dışında hangi parti olursa olsun kim belediye baÅŸkanı olursa onun damarından gireriz diye düşünüyorlar. Çünkü benim damarımdan giremiyorlar, ben onların damarlarından giriyorum. Benim kaç kez arabam kurÅŸunlandı, evim kurÅŸunlandı, MÄ°T korumaya aldı yıllardan beri. Bir gün olsun EreÄŸli halkının haklarını korumaktan geri durmadım. Yıllardan beri EreÄŸli il olsun diye bas bas bağırıyorum, Erdemir’e EreÄŸli’nin uÅŸakları giremiyor diye bağırıyorum. Kimseden ses çıkmıyor. Ben bağırdığım için bana kavgacı diyorlar. EreÄŸli’nin haklarını savunmak için bağırmaya devam edeceÄŸim. Bana oy versinler, vermesinler. Hangi partiden olursa olsun, asla insanları ayırt etmem. Hiçbir zaman particilik yapmam. Belediye baÅŸkanlığında particilik olmaz. Belediye baÅŸkanlığında ‘Ya benim partim odun gibi birini aday yaptı, ne yapalım benim partim ona oy vereceÄŸiz’ derseniz evlatlarınıza ve torunlarınıza ihanet etmiÅŸ olursunuz. Belediye baÅŸkanlığında dirayetli, lidere oy verilir, hangi partiden olursa olsun.  MilletvekilliÄŸinde tabiî ki ideolojiniz neyse, partiniz neyse ona oy verirsiniz eyvallah. Yerel seçimde particilik olmaz.

-EREÄžLÄ°’DE Ä°ÅžSÄ°ZLER ORDUSU VAR-

Bakın EreÄŸli’de hala iÅŸsizler ordusu var. Demirçelik’e sınavla adam alıyorlar. Karabük’ten, Kırıkkale’den gelenler sınavı geçiyor ama EreÄŸli uÅŸağı geçemiyor. Neden, beyinsiz mi EreÄŸli uÅŸağı? Hayır! Çünkü EreÄŸli halkına sahip çıkan liderler yok. Benden baÅŸka bağıran yok. Sonra kavgacı oluyoruz. Benim silahım yok, yumruk atmasını bilmem ama EreÄŸli halkının haklarını savunmak için kimseyi dinlemem. Bakan, çakan tanımam. KonuÅŸan adamları susturmaya çalışıyorlar. EreÄŸli tekrar 2014’lü yıllara dönmemesi için, tekrar bir 5 yılı kaybetmemek için el birliÄŸi içinde olmamız lazım. Sizden bir Halil Posbıyık’a birde meclis üyelerime oy istiyorum.”

 

 

"BANA Ä°NANIN "

Posbıyık seçim çalışmalarına Ören ve Ömerli `de devam etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Vahide Saral

06 Mart 2024 - 20:33

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz

Yorum Yazın

Canlı Radyo