Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DIŞA BAĞIMLILIK AZALTACAK !

DIÅžA BAÄžIMLILIK AZALTACAK !

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem`den açıklama geldi.


OYAK, Maden Metalürji Şirketlerinden Ermaden'in Bingöl'ün Avnik mevkisinde bulunan demir madeni sahasında yaklaşık 550 milyon dolarlık yatırımla kurulacak peletleme tesisinin inşaatına başlıyor.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, bölgede 30-35 yıl yetecek miktarda demir cevheri kaynağı bulunduğunu belirtti.

ekonomist.com.tr'in haberine göre Erdem, bu yatırımla hem Erdemir'in en önemli ham madde kalemlerinden pelette dışa bağımlılığın önemli ölçüde azalacağını hem de bölgedeki faaliyetle istihdama güçlü katkı sağlanacağını vurgulayarak, "Bingöl'de 15-20 milyon tonluk bir rezerv bulunduğu tahmin ediliyordu. Bölgede Cumhuriyet tarihinin en büyük sondaj çalışmasını yaptık. Gece-gündüz süren sondajlı arama çalışmalarında sahada 30 ila 35 yıl yetecek miktarda yaklaşık 250-300 milyon tonluk manyetit demir cevheri rezervi olduğunu belirledik." ifadelerini kullandı.

Pelet üretiminde kendine yetebilir rezerv yapısına sahip olmanın hayati önem taşıdığını anlatan Erdem, açıklamasını şöyle sürdürdü.

"Erdemir, bölgede yapılacak bu stratejik yatırımla geriye entegrasyonda büyük bir adım atarak en önemli ham madde kaleminde dışa bağımlılığı ciddi anlamda azaltacak. Ä°nÅŸaat sürecinde 2 bine yakın kiÅŸiye, faaliyete geçtiÄŸinde de yaklaşık bin kiÅŸiye istihdam saÄŸlayacak tesis, önemli bir ekonomik deÄŸer yaratacak. Bingöl Avnik Peletleme Tesisi’nin tamamlanmasının ardından pelette kendine yetebilirlik oranımızı yüzde 25-30 bandından yüzde 80-85'e, toplam demirli ham maddede ise yüzde 15-20’den yüzde 40-45 bandına çıkarmayı hedefliyoruz."

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo