Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Torunlardan babaanneye miras dayağı!

Torunlardan babaanneye miras dayağı!

Torunlardan babaanneye ve doktor halaya miras dayağı


Geçen yıl hayatını kaybeden eÅŸinin mevlidini yapmak için Almanya'dan Zonguldak'taki köyüne gelen 79 yaşındaki kadın ile 40 yaşındaki doktor kızı, torunların saldırısına uÄŸradı. Babaanne ile hala, savcılığa giderek ÅŸikayetçi oldu. 
Almanya'da yaÅŸayan H.A. geçen yıl kanser hastalığı sebebiyle 74 yaşında hayatını kaybetti. EÅŸinin cenazesini Almanya'dan memleketi Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine getiren 79 yaşındaki B.A. defin iÅŸlemlerinin ardından yeniden Almanya'ya kızının yanına döndü. 
Yurt dışında uzman kardiyolog olarak görev yapan 40 yaşındaki R.A. ile yaz tatilinde memleketleri Çaycuma ilçesine gelen yaÅŸlı kadın, iddiaya göre 25 AÄŸustos günü torunları ve gelinlerinin saldırısına uÄŸradı. Küçük oÄŸlunun da eÅŸi gibi kanser hastalığı sebebiyle hayatını kaybetmesinin ardından gelini ve torununun yıllar önce eÅŸiyle birlikte köylerine yaptırdığı evde yaÅŸadığını anlatan babaanne B.A., köy evine gittiÄŸinde torunlarının saldırısına uÄŸradığını anlattı. Kızı R.A. ile hastanelik olan B.A., jandarmaya giderek torunlarından ve gelininden ÅŸikayetçi oldu. Vücutlarının çeÅŸitli yerlerinde ve yüzlerinde morluklar oluÅŸan anne ve kızı saldırının ÅŸokunu yaşıyor. 

"OKUTTUK BÃœYÃœTTÃœK, BÄ°ZE SALDIRDILAR" 
Torunlarının saldırısına uÄŸramasıyla hayatının ÅŸokunu yaÅŸadığını söyleyen B.A. yaÅŸadıklarını Ä°HA'ya anlattı. B.A., "Geçen yıl eÅŸim vefat etmiÅŸti. Hem mezarını hem de mevlit okutmak için Türkiye'ye geldiler. Eve geldik. Kapıdan yukarı çıkarken aniden saldırdılar. Doktor halaları var benim kızım ona da vurdular. Bana da vurdular torunlarım. Neden geldiÄŸimizi sordular. Kızımın başını yere vurdular. Bizi eve çıkartmayacaklarmış. O ev bizim evimiz. Ben kendim yaptırdım o evi. Onlara lafımız yok sözümüz yok. Okuttuk, büyüttük, yemedik yedirdik, giymedik giydirdik. Gelinim sürekli torunlarımı kızıştırıyor. Miras olup da yerler yurtlar duruyor. Eken yok biçen yok" diye konuÅŸtu. 

"Beni gören eÅŸ maÄŸduru sanıyor halbuki yeÄŸen maÄŸduruyum" 
Almanya'da uzman kardiyolog olarak görev yapan R.A. ise "Almanya'da yaşıyoruz. Geçen yıl hayatını kaybeden babamın mevlidini yapmaya geldik. Mezarını yapmaya geldik. Kendisi kanser hastasıydı, ondan önce de aÄŸabeyimizi kaybettik. Köye geldiÄŸimizde eve girer girmez kanserden vefat eden aÄŸabeyimin çocukları yani yeÄŸenlerim tarafından bu muamele ile karşılaÅŸtık. Ä°ki yeÄŸenim, eÅŸi ve rahmetli aÄŸabeyimin eÅŸi yani yengem bize çullandı. Kafamı yerlere vurdular. Sebebi bizim o eve gelmemizi istemiyorlar. GelmemeliymiÅŸiz. Ama bizim ata evimiz. Annemizin, babamızın bizim için yaptığı köy evimiz. Önceden orada üç dört jenerasyon yaşıyordu. Türkiye'ye geldiÄŸimizde ilk geldiÄŸimiz yer orası. Herkesin kendine göre odası var. Odamıza geldik. Orada da saldırıya uÄŸradık. Biz okuttuk. Türkiye'de çocuk okutmak. ÇoÄŸu insan gayrımenkullerini satıyor, kredi alıyor. Çocuklarını okutmak için. Biz üç çocuk birden okuttuk. Üçü de üniversiteye gitti. Birisi yazı iÅŸleri müdürü. Kolay ÅŸeyler deÄŸil. Hiçbirisi kolay olmadı. Annem bile bu yaşında çalıştı. Onları büyüttü. Ama ÅŸimdi bu muameleyi gördük. Biz ÅŸoktaydık. Ä°lk gün hiç bir yerim acımadı. Beni gören herkes yüzüme bakıyor. EÅŸ maÄŸduru diye düşünüyorlardır. Biz torun maÄŸduruyuz. Ben yeÄŸen maÄŸduruyum. Biz yeÄŸenlerimizden dayak yedik. Bütün sebep, ev, miras. Miras dediÄŸimiz de birkaç kırık yer. Biz jandarmaya gittik. Her ÅŸey yazıldı çizildi, hastaneye baÅŸvurduk. Tabiki ÅŸikayetçiyiz. Bu insanlar zaten biz karakola giderken 'BoÅŸu boÅŸuna gidiyorsunuz. Ben Çaycuma'da müdürüm bize hiçbir ÅŸey olmaz. Kağıtlarınız kaybolur. Bize hiçbir ÅŸey olmaz' dediler resmen" diye konuÅŸtu. 
YeÄŸenlerinden ÅŸikayetçi olan R.A. ve 79 yaşındaki annesi B.A. adli süreci takip ediyor. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın2
üzgün2
gülücük0
hayran0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo