Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TÖRENLER BAŞLADI!.

TÖRENLER BAŞLADI!.

EreÄŸli’de, Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Ä°lçe Anma Komitesi’nce tertiplenen tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleÅŸtirildi. Kaymakamlık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, Belediye BaÅŸkanlığı, Muharip Gaziler DerneÄŸi BaÅŸkanlığı ve Türkiye Harp Malulü, Gazi, Åžehit Dul ve Yetimleri DerneÄŸi BaÅŸkanlığı çelenkleri Anıt’a sunuldu. Ardından saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı söylendi. Atatürk Ortaokulu öğrencisi Sıla Sümeyra Özcan, Orhan Seyfi Orhon, “Gazimize” adlı ÅŸiiri okudu.  


Muharip Gaziler DerneÄŸi Kdz. EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Temel Åžahin, günün anlam ve önemini belirten konuÅŸmasında, gazilere seslendi. Mustafa Kemal Atatürk’ün, milletin verdiÄŸi unvan ile ilk gazi olduÄŸunu hatılatan Åžahin, özetle ÅŸunları söyledi:
“Siz, Mustafa Kemal’in yaÅŸayan birer temsilcilerisiniz. Siz, ÅŸehitlerimiz ile birlikte, Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taÅŸlarısınız. Ãœlkemiz, bugün dünden olduÄŸundan daha fazla iç ve dış hain odakların yoÄŸunlaÅŸan tehdidi altındadır. Gaziler günümüzde bizleri yalnız bırakmayıp mutluluÄŸumuzu bizlerle paylaÅŸtığınız için teÅŸekkür ediyorum.”  
EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut ManioÄŸlu, EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Muharip Gaziler DerneÄŸi BaÅŸkanlığı ve Türkiye Harp Malulü, Gazi, Åžehit Dul ve Yetimleri DerneÄŸi BaÅŸkanı Mehmet Ali Demirdüyen ve Muharip Gaziler DerneÄŸi EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Temel Åžahin, buradaki törenin son bulmasının ardından Atatürk Anıtı arkasında bulunan ’ÅŸehitler anıtına’ karanfiller bıraktılar. 
Gazi ve yakınları ile bazı sivil toplum kuruluÅŸları, siyasiler, vatandaÅŸlar ve öğrencilerin katıldığı tören son buldu.   

KABRÄ°STAN ZÄ°YARETLERÄ° YAPILACAK
Öte yandan, Karadeniz EreÄŸli Ä°lçe Müftülüğü’nce, aynı gün 11.00’da, Belen Yeni Mahallesi Mezarlığı’nda bulunan Çanakkale Gazisi Ahmet Kolsuz’un kabrinde ve 11.30’da da Kestaneci Mahallesi Mezarlığı’nda Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın kabrinde Kuran-ı Kerim okunacak. Mezarlıklardaki ÅŸehit ve merhum gazilerimizin kabirleri de ziyaret edilecek.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo