Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İLK DERS ZİLİ ÇALDI!.

İLK DERS ZİLİ ÇALDI!.

2016-2017 EÄŸitim-Öğretim yılında ilk ders zili çaldı. EreÄŸli’de okul öncesinde  974, 62 Ä°lkokulda  9.820 öğrenci, 30 Ortaokulda 11.259 , 25 Lisede  10.372 öğrenci olmak üzere toplam 32.425 öğrenci ve 2.225 öğretmen ders başı yaptı. Nimet Ä°lköğretim okulundaki tören sonrası ilk ders zilini Ä°lçe Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu çaldı.

Yeni eÄŸitim ve öğretim yılının açılışı nedeniyle Kdz.EreÄŸli Nimet Ä°lköğretim Okulu’nda tören düzenlendi.  Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı’nın okunması ile baÅŸlayan törende konuÅŸan Kdz.EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, yeni eÄŸitim ve öğretim yılının baÅŸarılı geçmesi temennisinde bulundu.

"SORUNLARI ÇÖZEN İNSANLAR OLARAK YETİŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ"

KonuÅŸmasında özellikle annelerin özverili çalışmalarına deÄŸinen ve annelerin ellerin öpülesi olduÄŸunu vurgulayan MadenoÄŸlu şöyle konuÅŸtu: "Çocuk olarak emanet edilen sevgili yavrularımızı toplum hayatına çıkacak, büyüyecek ve toplum içerisinde yer alacak çaÄŸa geldiÄŸinde sorunlu insan deÄŸil toplumun sorunlarını çözen insanlar olarak yetiÅŸtirmenizi istiyoruz. Bugün maalesef toplumumuzda sorunun kaynağı olan maalesef çok insanlarımız var. Bu insanlar maalesef bir zamanlar bu yavrularımız gibi burada öğrencilerdi. Bu insanlarımıza doÄŸruluÄŸu, dürüstlüğü, vatan ve millet sevgisini, kutsal bildiÄŸimiz tüm deÄŸerleri, toplum içerisinde yaÅŸanılması gereken kuralları yeterince öğretebilseydik, toplumumuz çok daha güzel huzurlu bir ÅŸekilde hayatına devam edecekti. Ben inanıyorum ki adeta hayatınızın tarihi bir görevi olarak kabul edilecek çocuklarımızı en iyi ÅŸekilde yetiÅŸtireceksiniz.  

"TOPLUMUMUZUN BUNA Ä°HTÄ°YACI VAR"

GeçtiÄŸimiz aylarda 15 Temmuz 2016 tarihinde menfur bir darbe ve iÅŸgal hareketine sahip oldu ülkemiz. Allah’a şükürler olsun ki demokrasiye zarar vermeden daha büyük zararla toplumumuzun ve devletimizin başına açmadan kahraman silahlı kuvvetlerimizin bu menfur olaya karşı çıkan mensupları, kahraman polislerimiz, halkımız karşı koydu bu menfur giriÅŸime. Biz istiyoruz ki bütün vatandaÅŸlarımız ve ilgililer devletine, kanunlarına, amirlerine ve toplumu toplum yapan güzel kurallara uyarak hayatlarını idam ettirsinler. Toplumumuzun buna ihtiyacı var. Bunu hazırlayacak olanlar daha ÅŸimdiden öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz sadece insanlara doÄŸruyu, güzeli olması ve yapılması gerekeni öğretmeyecekler aynı zamanda onları bilgili hale getirecekler. Cumhuriyetimizin kurucusu yüce Mustafa Kemal Atatürk’ün dediÄŸi gibi, hayatta en hakiki mürÅŸit ilimdir"

KAPILARIMIZ HER ZAMAN AÇIK

KonuÅŸmasında öğrencilere, "Çok neÅŸelisiniz, cıvıl cıvılsınız, Allah bu gözlerinizdeki ışıltıyı eksik etmesin diyorum" sözleri ile baÅŸlayan Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal da konuÅŸmasını ÅŸu ÅŸekilde sürdürdü:  "Yaz tatili bitti, arkadaÅŸlarınıza, okulunuza ve öğretmenlerinize kavuÅŸtunuz. Belki de ailelerinizden daha fazla zamanı öğretmen ve arkadaÅŸlarınız ile geçiriyorsunuz. EÄŸitim ve öğretim yılının hayırlı ve baÅŸarılı olmasını diliyorum. Kdz.EreÄŸli Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız, destekleyeceÄŸiz. EreÄŸli eÄŸitim olarak yeniden bir inÅŸa olacak ise bizler sizlerin yanınızda olarak destek vereceÄŸiz. Kapımız, öğretmen, veli ve öğrencilerimize sonuna kadar açıktır. Benim özellikle öğretmenlerimizden ricam, özgüveni olan bir nesil yetiÅŸtirelim, çocuklarımızın soru sormalarına izin verelim"

"HERGEÇEN GÜN DÜNDEN DAHA İYİ OLMASI TEMENNİSİ"

Yeni eÄŸitim ve öğretim yılının baÅŸarılı ve hayırlı olması temennisinde bulunan Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Numan Korkmaz, "Öğretmenlerimiz, velilerimizin, hayırsever vatandaÅŸlarımızın ve eÄŸitime önem vermiÅŸ kiÅŸilerin katkısı büyük önem taşımaktadır. Türkiye’nin geleceÄŸini emanet ettiÄŸimiz sevgi, sabır ve özveri ile görevini yerine getiren fedakar öğretmenlerimize de bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum. Her geçen gün dünden daha iyi olması için çalışmalarımıza devam etmekteyiz" dedi.

İLÇE PROTOKOLÜ KATILDI

Törene Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları, okul müdürlerinin yanı sıra öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. İlk ders zilini ise Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu çaldı.

 

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo