Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TİM KURMUŞLARDI; BU KONUDA ÇOK BAŞARILILAR…

TİM KURMUŞLARDI; BU KONUDA ÇOK BAŞARILILAR…

Zehirli yılanı karbondioksit gazıyla yakaladılar


Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, hane halkının da korkmasına neden olan evin içine giren yılan, itfaiye erlerinin müdahalesi sonrası yakalandı.
Edinilen bilgiye göne, Hasanlı köyünde oturan Erdal Orhan, Alaplı Belediyesi Ä°tfaiye birimine “evime yılan girdi” ihbarında bulunarak yardım istedi. Birimde 6 yıl önce kurulan “yılan timi” Yaklaşık bir saat süren arama sonrası yılanı saklandığı yerde buldu. Zehirli olduÄŸunu belirledikleri yılanı karbondioksit içerikli tüpler yardımıyla yakalayarak ormanlık alana bıraktılar. 
TÄ°M, YÃœZLERCE YILAN KURTARDI
Ä°tfaiye Müdürü Sinan TaÅŸkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, yılan timi sayesinde yılanları zarar vermeden yakalayarak doÄŸaya bıraktıklarını söyledi. Bugüne kadar yüzlerce yılan yakaladıklarını anlatan TaÅŸkın, şöyle dedi: 
“Son günlerde hemen hemen her gün evlere yılan girdiÄŸine yönelik çok sayıda ihbar alıyorduk. 6 yıl önce yılan timi kurarak ekibimize eÄŸitimler verdik. Yılan yakalamaya giderken çeÅŸitli aparatlar kullandığımız halde çok zorlanıyorduk. Biz de bu nedenle yangın söndürücüleri kullanmaya karar verdik. Karbondioksit gazı havayla birleÅŸtiÄŸinde eksi 60-70 derece soÄŸukluk oluÅŸturduÄŸu için yılanları yakalarken bu gazı kullanmaya baÅŸladık. Burada aynı yöntemi kullanarak, oda içinde gördüğümüz yılanı ani bir hareketle boynundan yakalayarak etkisiz hale getirdik.” 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo