Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

THY Zonguldak'a ilk yurtiçi seferini gerçekleştirdi

THY Zonguldak'a ilk yurtiçi seferini gerçekleştirdi

81 yolcusuyla Zonguldak`a inen Edirnekapı uçağına muhteşem karşılama


Zonguldak'ta, Türk Hava Yolları'na yurtiçi seferlerini baÅŸlattı. Ä°lk seferi ise 81 yolcusuyla Ä°stanbul'dan Zonguldak'a Edirnekapı uçağı gerçekleÅŸtirdi. Seferler haftanın üç günü Zonguldak-Ä°stanbul, Ä°stanbul-Zonguldak olarak gerçekleÅŸtirilecek. 
Edinilen bilgiye göre, Zonguldak'da Havaalanında Türk Hava Yolları (THY) ILS sistemi ve test uçuÅŸlarının ardından hazırlanan raporlar doÄŸrultusunda A319 tip TC-JLZ tescilli uçağıyla Zonguldak Havalimanı'na TK6942 sefer sayılı test uçuÅŸunu gerçekleÅŸtirmiÅŸti. Kamuyu Aydınlatma Platformu'da (KAP) bir açıklama yaparak THY, uçak müsaitliÄŸine baÄŸlı olarak Zonguldak seferlerine baÅŸlayacağını açıklamış ve bugün ilk seferini gerçekleÅŸtirdi. 
Bilet fiyatları 95 ila 99 lira arası 
12 Mayıs'da ilk sefer olarak Ä°stanbul'dan Zonguldak Havaalanına uçuÅŸ saati 07:45 olan uçak Zonguldak Havaalanına iniÅŸ yaptı. Buna göre tek yönlü uçuÅŸlar Ä°stanbul'dan 99.00 TL, Zonguldak'tan 95.00 TL, gidiÅŸ-geliÅŸ uçuÅŸları ise 189.00 TL'den baÅŸlayan fiyatlarla satışa sunuldu. UçuÅŸ saati Ä°stanbul'dan 07:45-09:00, Zonguldak'tan ise 10:00-11:10 saatlerinde olacak. 
Edirnekapı uçağına muhteÅŸem karşılama 
Zonguldak Valisi ErdoÄŸan BektaÅŸ, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, belediye baÅŸkanları ve protokol üyeleri Ä°stanbul'dan havalanan Edirnekapı uçağını Zonguldak Havalimanı'nda karşıladı. Zonguldak Havalimanı Müdürü Hasan ÖzÅŸahin tarafından karşılanan yolcular arasında THY Genel Müdürü Bilal EkÅŸi de yer aldı. AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet ÇolakoÄŸlu ve Hamdi Uçar'ın yanı sıra AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ãœnal DemirtaÅŸ ve Deniz Yavuzyılmaz'ın yanı sıra Avrupa Zonguldaklılar DerneÄŸi BaÅŸkanı Mehmet Karakulak, Zonguldak Havalimanı Yönetim Kurulu BaÅŸkan Yardımcısı Recep Kahya, belediye baÅŸkanları, sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileri ve siyasi partilerin temsilcileri de Ä°stanbul'dan havalanan uçakla Zonguldak'a geldi. 
Karşılamanın ardından kurdele kesimi gerçekleÅŸtirilerek seferlerin hayırlı olması temennisinde bulunuldu. 
"Ãœlkemizin gururu THY bu gün buraya ilk uçağını indirdi" 
Karşılama töreninde konuÅŸan Zonguldak Valisi ErdoÄŸan BektaÅŸ, Zonguldak Havalimanı'nının bölgedeki projelerin anahtarı olduÄŸuna dikkat çekerek şöyle dedi: 
"Bu gün Zonguldak Havalimanı'nda güzel bir gün yaşıyoruz. O uçak buraya indi. Bu günleri gösteren Rabbimize hamdolsun. Bölgenin üç ilden oluÅŸan havzanın tek havaalanı burası. Bu kapının çalışması gerekiyor. Gerekiyordu. CumhurbaÅŸkanımızın talimatlarıyla THY, ülkemizin gururu ilk uçağını bugün buraya indirdi. Bizlere de görmek, karşılamak nasip oldu. Özellikle bölgemizde geliÅŸmekte olan projeler için anahtar konumunda. Her ÅŸeyin başı, her sorunun devamı 'havaalanınız var mı? oluyordu. Evet havaalanımız var. Uçaklar inmeye baÅŸladı. Ve inmeye devam edecek. Olası olumsuzlukların çoÄŸu giderildi. Giderilmesi gereken her ÅŸeyi de yapacağız. Burayı eksiksiz, noksansız ve kusursuz bir havaalanı haline getirmek için Zonguldak, Bartın ve Karabük olarak üzerimize düşen neyse yerine getireceÄŸiz. Ben baÅŸta CumhurbaÅŸkanımıza ve hükumetimize teÅŸekkür ediyorum." 
"Halkımız uçaklara sahip çıkacak. Biz bu hattın bereketli olacağına inanıyoruz" 
THY Genel Müdürü Bilal EkÅŸi de DHMÄ° tarafından havalimanına yapılan 4 milyon liralık yatırımın ardından uçuÅŸları güvenli hale geldiÄŸine dikkat çekti. EkÅŸi, halkın uçaklara sahip çıkacağını da ekleyerek şöyle dedi: 
"Bu gün bizim için çok anlamlı bir gün. CumhurbaÅŸkanımızın 'Havayolu halkın yolu olacaktır. Uçmayan kimse kalmayacaktır' vizyonunun son niÅŸanesini burada görüyoruz. Ben Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yaparken Binali Yıldırım Zonguldak'a muhakkak uçmamız lazım demiÅŸti. Daha sonra CumhurbaÅŸkanımız'ın talimatları oldu. DHMÄ°'nin iniÅŸ aletleri konusunda yaklaşık 4 milyon lira civarında yatırım yaptı. Ä°niÅŸleri oldukça güvenilir hale getirdi. Valim ile birkaç defa bu konuyu görüştük. Önce buraya iniÅŸ için simulatör testleri yaptık. Daha sonra yolcusuz iniÅŸ testleri yaptık. Buranın iniÅŸ için herhangi bir risk taşımadığını gördükten sonra seferlere açtık. Belki biraz geciktik. Ama o uçak buraya geç inmiÅŸ olabilir bugün buraya indi. Bundan sonra bu uçaklar Zonguldaklılara emanet. Buradaki vatandaÅŸlarımıza emanet. Biz umuyoruz ve bekliyoruz ki bu bölgedeki hemÅŸerilerimiz bu uçaklara yoÄŸun ilgi göstereceklerdir. Marifet iltifata tabi derler, iltifat olduÄŸu müddetçe biz burayı desteklemeyi arzu ediyoruz. Bu tür havalimanlarına yapılan seferler mahalli idarelerce desteklenir. Dolayısıyla buradaki yolcularımızın ulaşımları noktasında gerekli takviyelerin saÄŸlanacağına inanıyoruz. Bölgedeki ticaretin geliÅŸmesi için ilgili birimlerin katkı saÄŸlayacağına inanıyoruz. Biz bu hattın bereketli olacağına inanıyoruz." 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran5
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo