Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Teyakkuza geçildi!.

Teyakkuza geçildi!.

Pazar günkü referandumda gün boyunca elektrik sıkıntısı olmaması için Enerji Bakanlığı teyakkuza geçti.


Pazar günkü referandumda gün boyunca elektrik sıkıntısı olmaması için Enerji Bakanlığı teyakkuza geçti.

Enerji Bakanlığı, referandum için çalışmalarını tamamladı. Referandum günü kesinti olmaması ve olası kesintilere de anında müdahale için bakanlık bünyesinde özel bir takip merkezi kuruldu.

Merkezle, Türkiye’nin dört bir tarafındaki geliÅŸmeler anlık olarak takip edilecek ve gerekli tedbirler alınacak. Dağıtım merkezleri ile canlı baÄŸlantılar yapılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, referandum için “teyakkuz” talimatı verdi. Türkiye Elektrik Ä°letim AÅž (TEÄ°AÅž) Genel Müdürlüğü’nde bir takip merkezi kuruldu. Merkeze kurulacak dev ekranlarla, sahadaki geliÅŸmeler anlık takip edilecek, 21 dağıtım bölgesi ve 10 adet Yük Tevzi Ä°ÅŸletme Müdürlüğü ile canlı baÄŸlantılar yapılacak.

Ä°ZÄ°NLER Ä°PTAL, PLANLI KESÄ°NTÄ° YOK

Canlı takip sistemi ile Türkiye’nin herhangi bir bölgesinden gelen kesinti ÅŸikâyeti, ilgili dağıtım ÅŸirketine anında sorulacak ve kesintiye müdahale edilecek. Bunun için izinler iptal edildi. TEÄ°AÅž ve dağıtım ÅŸirketleri ekipleri, tam kadro sahada olacak. Pazar günü planlı kesinti yapılmayacak. Arıza bakım ve onarım ekiplerinin sayısı artırıldı. Dağıtım ÅŸirketleri, uzaktan izleme merkezleri ile trafolardaki olası arızaya da anında müdahale edecek. Åžirketler, sosyal medya aracılığı ile gelen ihbarları takip ederek gerekli önlemleri alacak.

GÜVENLİK İÇİN 21 BİN KİŞİLİK EKİP SAHAYA

Elektrik şebekesinin korunması için 3 bin 476 devriye, 9 bin 674 jandarma personeli ve 8 bin de Emniyet Genel Müdürlüğü personeli olmak üzere toplam 21 bin kişilik güvenlik ekibi ve teknik eleman görevlendirildi. Ayrıca doğalgaz ve petrol boru hatları için özel güvenlik sayısı artırıldı.

HABERLEŞME İÇİN GÜVENLİK ARTIRILDI

HaberleÅŸmede herhangi bir kesinti ya da sorun yaÅŸanmaması için BTK tarafından Referandum Koordinasyon Merkezi oluÅŸturuldu Söz konusu merkez ile baÄŸlantılı çalışmak üzere Türksat AÅž, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone tarafından oluÅŸturulan koordinasyon ekipleri, 16 Nisan’da haberleÅŸmede süreklilik için müdahalelere karşı fiziksel caydırıcılığı saÄŸlayacak güvenlik tedbirleri alacak.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük7
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo