14 o C Kdz. Ereğli

“Teröre Teslim Olmayacağız”

Gündem 8 yıl 5 gün 1 saat 27 dakika önce 1482

Haberi Paylaşın

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "Eğer savaşların, çatışmaların, şiddetin, terörün, huzursuzlukların, mutsuzluğun nedenini arıyorsanız, başka yerde aramayın. Gelir dağılımındaki bu adaletsizliğe bakın yeter. Sadece 62 kişinin servetinin, dünyanın yarısına eşit olduğunu bilmeniz yeter." dedi.

Kavlak, Türk Metal Sendikası ile Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle Ereğli ilçesindeki bir otelin konferans salonunda düzenlenen, "Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde Gençlik Kurultayı"nda yaptığı konuşmada, "Adalet mülkün temelidir" sözünün bilinmesine rağmen yeterince değer verilmediğini söyledi.

Adaletin her şeyin, devletin, ülkenin, düzenin, sistemin, toplumun ve ailenin temeli olduğunu belirten Kavlak, "Hatta ekonominin, çalışma barışının, iş yerinin, sendikanın temelidir. Adalet yoksa, ’hiçbir şey yok’ demektir. Onun için bugün eğer, dünyanın çivisi çıktıysa, adaletsizlik yaygınlaştığı içindir. Bugün eğer, çatışmalar, şiddet, terör tırmanıyorsa, adaletsizlik büyüdüğü içindir.” ifadelerini kullandı.

Kavlak, ekonominin büyüdüğü, ticaretin katlanarak arttığı süreçte emeğin bu zenginlikteki payının düştüğünü savunarak şöyle devam etti:

"Bir taraf hızla artarken, bir taraf aynı hızda azaldı. Azalmaya da devam ediyor. Eğer savaşların, çatışmaların, şiddetin, terörün, huzursuzlukların, mutsuzluğun nedenini arıyorsanız, başka yerde aramayın. Gelir dağılımındaki bu adaletsizliğe bakın yeter. Sadece 62 kişinin servetinin, dünyanın yarısına eşit olduğunu bilmeniz yeter. Emin olun, dünyanın her yerinde kıyamet kopuyorsa, İşte bu yüzden, bu adaletsizlikten kopuyor."

- "Huzur içinde uyuyun, emanetiniz bizdedir"

Terörün sadece insanları değil, geleceğe ilişkin umutları, güveni, güven duygusunu, daha iyi bir dünyaya olan inancı da öldürdüğünü anlatan Kavlak, “Terörün, teröristlerin, kanla beslenenlerin asıl amaçları budur. Onun için, teröre ve teröriste inat, ölüme karşı yaşamı savunacağız, asla ve asla, karamsarlığa kapılmayacağız. Teröre ve teröriste inat, yaşasın barış, yaşasın kardeşlik diyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kavlak, her şehit haberinde yüreklerine ateş düşüğünü belirterek şöyle konuştu:

"Bizim onlara, bu vatana, bu vatanı savunmak için canını feda edenlere, para pul için değil, şan şöhret için değil, isimsiz kahramanlar olarak şehit düşenlere borcumuz var. Bu borç, büyük bir borçtur, ödemesi zordur. Şehidimiz için ağıt yakmak yetmez. Onların idealine sahip çıkmamız, birliğimizi beraberliğimizi güçlendirmemiz gerekir. Bu ülkeyi layık olduğu seviyeye çıkarmamız, bu bayrağı daha yukarıya taşımamız gerekir, görevimiz budur. Bu bizim, şehitlerimize sözümüzdür. Huzur içinde uyuyun, emanetiniz bizdedir, güvenli ellerdedir, bu milletin gençlerindedir. Teröre, teröriste inat, bu ülke üzerinde kurulan bütün tuzaklara, oynanan oyunlara inat, ne olursa olsun, teröre teslim olmayacağız. Bu vatan, bu millet, bu bayrak için direneceğiz."

- "Kumpasla karşı karşıya kaldık"

Yaklaşık 200 bin üye sayısına ulaştıklarını ve bu hızlı büyümenin de beraberinde bazı sorunları getirdiğini dile getiren Kavlak, “Bu hızlı büyüme, elbette beraberinde bazı sorunları getirdi. Türk Metal’i hedef tahtasına yerleştirdi. Kimse, Türk Metal’in bu denli büyümesini sindiremedi. Engel koydular, engelleri aştık. Kumpas kurdular, oyunlarını bozduk." diye konuştu.

Kavlak, Fransa’dan, Almanya’dan, bazı merkezlerden planlanmış bir kumpasla karşı karşıya kaldıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Kim olduklarını biz iyi biliyoruz. Yeri ve zamanı geldiğinde elbette hesaplaşacağız. Bu odaklar, işçinin masum ve haklı taleplerini kullanarak, Türk Metal aleyhine yönlendirdiler. Sosyal medyayı kullanarak, üyemizi kışkırttılar. Dışarıdan bunlar, içeride bazı illegal örgütler, kol kola Türk Metal’e saldırdılar. En sağından en soluna kadar, asla bir araya gelmeyecek gruplar, hep birlikte Türk Metal’e, birlik ve beraberliğine yüklendiler ama sonunda, yel kayadan ne alırsa onu aldılar. Geldikleri gibi gittiler.”

Toplam 680 iş yerinde iş yeri temsilcilerinin belirlenme seçimlerinin dünyada eşi benzeri olmayan bir uygulama olduğunu ifade eden Kavlak, üyelere son 2 yılda 100 milyon lira eğitim yardımının yanı sıra üniversitede okuyan çocuklarına 16 milyon liralık burs verildiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Yönetimi tarafından Kavlak’a ERDEMİR işçileri adına çeşitli hediyeler verildi.

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde eğitim gören Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğrencilerinin de yer aldığı kurultay 2 gün sürecek.

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 18 saat 39 dakika önce YİNE GÜLÜÇ YİNE OLAY !
6 gün 20 saat 19 dakika önce "ÇOK PİŞMANIM " DEDİ !
6 gün 6 saat 11 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
1 gün 23 saat 39 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
6 gün 19 saat 40 dakika önce SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ !
1 gün 2 saat 26 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
1 gün 8 saat 21 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
7 saat 9 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
7 gün 16 saat 48 dakika önce MESLEĞE HEVESİ VARMIŞ !