Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Tercih uzmanları öğrencilere tavsiyelerde bulundu

Tercih uzmanları öğrencilere tavsiyelerde bulundu

Karadeniz Ereğli’de ki Evim Martı Özel Eğitim Kurslarınca, ‘Üniversite Tercih Fuarı’ etkinliklerinin gerçekleştirildi. Tercih yapacak öğrenciler ile velilileri düzenlenen seminerde bilgilendirildi.


Edinilen bilgiye göre, Martı EÄŸitim Kurumlarınca üniversite sınavında baÅŸarılı olup okul tercihi yapacak öğrenciler ve velilerine yönelik olarak düzenlenen seminerlerin ilki bu gün gerçekleÅŸtirildi. 
Çok sayıda öğrenci ve velinin katıldığı seminerde Türk Dili Edebiyatı öğretmeni ve test yazarı Harun Demir, kendi yaşadığı tecrübeleri aktararak öğrencilere üniversite hayatları boyunca planlı olmaları tavsiyesinde bulundu. Demir, şunları kaydetti:
“ ‘Ä°nsan hayal ettiÄŸi müddetçe yaÅŸar’ demiÅŸ Ãœnlü Åžair Yahya Kemal. Ben tır ÅŸoförü olmayı hayal ediyordum. Ä°lk denememde toplam 14 doÄŸru yaptım. Türk dili edebiyatı öğretmeniyim ve Türk dili yazarı olarak gerçekleÅŸti. Bir insan 10 ay boyunca çalışıp sınava giremez, çalıştığınız kadar dinlenmeyi de bileceksiniz. Kendinize zaman ayırmadığınız sürece bu iÅŸ olmuyor. Biz Türk öğrencileri plansız çalışıyoruz, bu sorunu kaldırmalıyız. 12. sınıfa kadar okumaya geliyorlar. Okuma ve yorumlama sorunu çıkıyor.”
Matematik öğretmeni ve test yazarı Ömer Faruk ise hayalinin bilgisayar mühendisliÄŸi olduÄŸunu, ilk tercihini bilgisayar mühendisliÄŸi yazdığını ancak ikinci tercihi olan Gazi Matematik bölümüne gittiÄŸini ve matematik öğretmeni olduÄŸunu anlattı. 
Fizik Öğretmeni ve test yazarı İlhan Büyükgöbekoğlu da öğrencilere üniversite eğitimleri sırasında ne çok hızlı, nede çok yavaş olmamalarını gerektiğini anlatarak tempolu gitmelerini tavsiye etti. Büyükbökeoğlu ise şunları söyledi:
“Torna ya da üniversitedeki karşılığı makine mühendisliÄŸi okuyacaksınız, biz de birlikte çalışacağız. Hoca dersi anlatır gider ve biz böyle aÄŸzımız açık izlerdik hocayı. Åžimdiki gibi ek ders, özel ders ÅŸansımız da yok. Ben fizik okumak istediÄŸim için üç tane fizik bölümü kodunu kafamda ezberledim. Kodlarını sınav salonunda kodladım ve verdim. Sonra ‘aaaa fizik mi okuyorsun? Yazık’ diyerek acıdılar. Bu iÅŸte tempo önemli. Çok hızlı gitmeyeceksiniz, çokta yavaÅŸ gidip geride kalmayacaksınız. Temponuzu sabitleyip gideceksiniz. Formül bilmezseniz o soruyu çözemezsiniz. Optikte ki kuralları bilmezseniz yapamazsınız maalesef. Hepinizin beyin kapasitesi var, sadece onu çıkarmanız gerekiyor.” 
Test yazarı Fikret Hemek’de Türkiye’de öğrencilerin en büyük sorununun plansız ve programsız hareket etmeleri olduÄŸunu belirterek ÅŸu ifadeleri kullandı:
“Hayatımda hiç kitap açmamışım, soruyu açıyorum ama yabancı bir dünyanın içinde gibiyim. O soruyu çözmenin imkanı yok, anlamıyorum bir ÅŸeyden. Bir müddet sonra üzerine gitmeye baÅŸladım. Bir hocam yol gösterdi, konuya çalış soru çöz, zaten tek kitabım vardı ve ben o kitabı 4 kere bitirdim. Plan program önemli her ÅŸeyin başında o geliyor.” 
Test yazarları seminer sonrası öğrenci ve velileriyle sohbet ederek, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladı. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo