Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Temizlik, Nizam, İntizam İçin Uğraşıyorum’

’Temizlik, Nizam, Ä°ntizam İçin UÄŸraşıyorum’

75 yaşındaki Rafet AltındaÅŸ, doÄŸadan toplayarak aÄŸaç dallarına astığı çöplerle çevre kirliliÄŸine dikkati çekiyor.

Bolu’nun Göynük ilçesinde Dedeler köyünde yaÅŸayan AltındaÅŸ, çevre temizliÄŸi duyarlılığının artması için, köy yoluna atılan pet ÅŸiÅŸeler ve çöpleri toplayarak, çam aÄŸaçlarına ip ve tellerle asıyor.

AltındaÅŸ, AA muhabirine, 47 yıl önce Avrupa’ya gittiÄŸini, oranın temizlik nizamını gördüğünü, döndüğünde ise yol kenarlarına atılan plastikleri görünce içinin rahat etmediÄŸini belirterek, Ã§evre temizliÄŸine dikkati çekmek için böyle bir çalışmaya baÅŸvurduÄŸunu söyledi.

"VatandaÅŸ bunları anlar da bilgi alır diye bende bu çöpleri çam aÄŸaçlarının dallarına taktım." diyen AltındaÅŸ, yine de Ã§Ã¶pleri yol kenarlarına atıldığını aktardı.

 

- "Temizlik, nizam, intizam için uğraşıyorum"

Vatandaşların öpleri hala bilinçsizce doğaya attığını anlatan Altındaş, şöyle devam etti:

"Ben de o çöpleri toplayarak ağaç dallarına asıyorum. İmkanım olduğu kadar temizlik, nizam, intizam için uğraşıyorum. Elimden gelen bu. Vatandaş anlamıyor ama ben de anlatmaya çalışıyorum. Yol güzergahında her gün temizlik yapıyorum, hem de sporumu yapıyorum ama vatandaşa anlatamadım. Yaklaşık 5 yıldır plastikleri takıyorum."

Kendisine karşı çıkanların da bulunduÄŸunu belirten AltındaÅŸ, buradaki amacının herkesin çevre temizliÄŸine özen göstermesine dikkati çekmek olduÄŸunu vurguladı.

- "Çevre kirliliğinden etraf görülmez olmuş"

Altındaş, vatanın, doğanın temiz olması için uğraştığının altını çizerek, "Çöpler, derelere kadar atılmaya başladı. Önceden derelerden şırıl şırıl sular akardı ve bizler o sulardan çay yapardık, su içerdik. Artık kirlilikten sular da içilmez oldu. Çevre kirliliğinden etraf görülmez olmuş. Elimden geldiği kadarıyla temizliğe riayet etmeye çalışıyorum." diye konuştu.

Köye gelen yabancıların aÄŸaçlardaki asılı pet ÅŸiÅŸeleri gördüklerinde ve neden asıldıklarını öğrendiklerinde kendisini tebrik ettiklerini anlatan Rafet AltındaÅŸ, vatandaÅŸların çevre konusunda daha duyarlı olması için bu eylemini sürdüreceÄŸini sözlerine ekledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo