Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DEMİRTAŞ’TAN AÇIKLAMA!.

DEMÄ°RTAÅž’TAN AÇIKLAMA!.

CHP Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ, Zonguldak’ın 81 il arasında, iÅŸsizlik ödeneÄŸine yapılan baÅŸvurularda 29, ödenek baÄŸlanmasında 28 ve ödenen miktarda 27’nci sırada yer aldığını bildirdi.


DemirtaÅŸ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun, CHP Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ’ın ’Zonguldak’ta iÅŸsizlik ödeneÄŸine baÅŸvuran kiÅŸi sayısı ve baÅŸvuranlardan kaç iÅŸsize ödenek aldığı’ hakkındaki soru önergesine verdiÄŸi cevabı deÄŸerlendirdi.

“YOK OÄžLU YOK”
Yazılı açıklamasında DemirtaÅŸ, AK Parti’nin, Zonguldak’taki yanlış politikaları sonucu iÅŸsizliÄŸin tırmanmasına sebep olduÄŸunu iddia etti, Zonguldak’ın göç verdiÄŸini ileri sürdü.
Zonguldak’ta, iÅŸsizliÄŸin artığını da ifade eden DemirtaÅŸ, ÅŸunları kaydetti:
“AKP Zonguldaklıları hem iÅŸsiz bırakıyor, hem de iÅŸsizlik fonundaki haklarını ödemiyor. 14 yılda fonda 133 milyar lira para toplanmasına raÄŸmen Zonguldaklı iÅŸsizlere bunun sadece on binde dördü verildi.
Zonguldak’ta çalışacak işçi çok; ama yatırım yapan yok, fabrika yok, iÅŸyeri yok, iÅŸsiz kalana da bir güvence yok. Yok oÄŸlu yok! Bu sebeple Zonguldaklı göç etmek zorunda kalıyor.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo