Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TELEFONUN ÇEKMEDİĞİ KÖYDE!..

TELEFONUN ÇEKMEDİĞİ KÖYDE!..

Hakkâri’de Jandarma Özel Hareket (JÖH) da görevli olan eşi Kerim Yaşar ile görüşmek için her gün 2 kilometre yol yürüyen Songül Yaşar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.


Zonguldak’ta, GSM hatları sinyallerinin yetersiz olduÄŸu öne sürülen köyde yaÅŸayanlar, iletiÅŸim isteklerinin yerine getirilmesini istiyor.
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Yukarı Göynük köyünde yaÅŸayan vatandaÅŸlar telefonla görüşebilmek için yüksek noktalara çıkmak zorunda kalıyor. YurttaÅŸlar, aldıkları binlerce liralık telefonlara raÄŸmen görüşme yapamadıklarını belirttiler. Köy içinde hiçbir GSM operatörü ÅŸebekesinin çekmediÄŸi iddia edilen köyde, telefonla görüşmek isteyenler ise 2 kilometre yol yürüyerek köyün yüksek kesimlerine çıkarak ÅŸebekenin çekmesini bekliyor. 
“EÅŸimin oÄŸlumuzun büyüdüğüne ÅŸahit olmasını istiyorum” 
EÅŸinin Hakkari’de görevde olduÄŸunu ve köyde telefon çekmemesi sebebiyle oÄŸlunun babasıyla görüşemediÄŸini ifade eden Songül YaÅŸar, gazetecilere konuÅŸmasında ÅŸu ifadeleri kullandı:
“5 yıldır bu köyde yaşıyorum. 2013 yılında bu köye gelin olarak geldim. Bu köyde iletiÅŸim sıkıntısı çok fazla, eÅŸim Jandarma özel Harekâtta Hakkâri’de görev yapıyor. Ona görüşebilmek için her gün ben 2 kilometre yol yürüyorum. EÅŸim oÄŸlunun sesini duymak istiyor duyamıyor, görmek istiyor göremiyor. Çünkü internet, telefon hiç biri yok bu köyde eÅŸim gittiÄŸinden beri annemlerde kalıyorum. EÅŸimle iletiÅŸime geçmem daha kolay oluyor. Köyde sadece iletiÅŸim sıkıntısı deÄŸil ulaşım sıkıntısı da var. ÇocuÄŸum hastalandığında ben köyde deli gibi birilerini arıyorum. Taksi çağıramıyorum telefon çekmiyor. Bir saÄŸlık sorunu yaÅŸadığımda evde tek başına mücadele etmek zorunda kalıyorum. Yetkililerden bu konuda yardım istiyorum. Çünkü eÅŸim 5 yıl daha doÄŸuda görev yapacak. Ben eÅŸimin oÄŸlumun büyüdüğüne ÅŸahit olmasını istiyorum.”
Köye akraba ziyareti gerçekleÅŸtirmek için gelen gurbetçiler ise yıllardır telefon sıkıntısı yaÅŸadıklarını ve defalarca ilgili kurumlara müracaatta bulunduklarını kaydederek, sorunlarının biran önce giderilmesini istediler. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo