Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TEKZİP YEDİ !

TEKZÄ°P YEDÄ° !

Gazeteciler Derneği Başkanı yazdığı yazı nedeniyle tekzip yedi.


Kdz. EreÄŸli Gazeteciler DerneÄŸi BaÅŸkanı Åžafak Erel, EreÄŸli BirleÅŸim Grup Metal Sanayi Ve Ticaret Anonim Åžirketi hakkında yazdığı yazı nedeniyle tekzip yedi.        

Åžirket ortaklarına yönetilen iddiaların asılsız ve hukuka aykırı olduÄŸu belirtilen habere eriÅŸim yasağı geldi. Åžirin EreÄŸli sitesinde yer alan hukuka aykırı yayınlar nedeniyle müvekkil ÅŸirket ve ortaklarının uÄŸrayacağı zararların da Åžafak Erel’den tazmin edileceÄŸi duyuruldu.

Ä°ÅžTE O METÄ°N

EREĞLİ BİRLEŞİM GRUP METAL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

TEKZÄ°P METNÄ°

Åžirin EreÄŸli isimli internet sitesinde 25.12.2022 tarihinde yayınlanan “ÇETE..” baÅŸlıklı yazı ile müvekkil ÅŸirket EreÄŸli BirleÅŸim Grup Metal Sanayi Ve Ticaret Anonim Åžirketi ve faaliyetlerine yönelik olarak suç teÅŸkil eden, hukuka aykırı, Türk Ceza Kanununda Suç Sayılan eylemler gerçekleÅŸtirildiÄŸi, Kdz.EreÄŸli’nin SaygıdeÄŸer iÅŸ adamlarından olan Hasan Özdemir’in gayrimenkulleri üzerinde hukuka aykırı olarak tasarrufta bulunulduÄŸu iddia edilmiÅŸ olup, ÅŸirket ortaklarına hakaret edilmiÅŸtir. Bu kapsamda söz konusu iddialara cevap verme ve kamuyu aydınlatma mecburiyeti doÄŸmuÅŸtur.

Müvekkil ÅŸirket EreÄŸli BirleÅŸim Grup Metal Sanayi Ve Ticaret Anonim Åžirketi; 08.08.2022 tarihinde ticaret siciline tescil edilmek suretiyle hukuka uyun olarak kurulmuÅŸ ve tüzel kiÅŸilik kazanmış olup, kuruluÅŸ tarihinden beri faaliyet konusu olan Metal, Demir Çelik ve diÄŸer alanlarda faaliyet göstermektedir. Müvekkil ÅŸirket ortakları ise baÅŸta Kdz.EreÄŸli Ticaret Odası BaÅŸkanı Sayın Arslan KeleÅŸ ve Kdz.EreÄŸli Belediyespor BaÅŸkanlarından Sayın Halil BozkuÅŸ olmak üzere uzun yıllardır EreÄŸli’ye hizmet eden saygıdeÄŸer iÅŸ adamlarıdır.

Tekzip konusu yazıda müvekkil ÅŸirket tarafından “çöküldüğü” iddia edilen ve faal olarak kullanılmayan gayrimenkuller yıllar önce bir banka tarafından icradan satın alınmış, bilahare bankaya elkonulması sebebiyle mülkiyet bir üçüncü kiÅŸi olarak TMSF’ye devredilmiÅŸ ve akabinde taşınmazlar bir TMSF iÅŸtiraki olan BirleÅŸim Varlık Yönetim A.Åž.’ye devredilmiÅŸtir.

Müvekkil şirket ise, tekrar satışı ilan edilen gayrimenkulleri, Birleşim Varlık Yönetim A.Ş. İle akdettiği 12.09.2022 tarihli sözleşme kapsamında faaliyetlerini icra edebilmek amacıyla satın alma girişiminde bulunmuştur.

Bu halde müvekkil şirket tarafından ticari ahlaka ve hukuka aykırı tasarruflarda bulunulduğu iddiasının kabulü mümkün olmamakla birlikte, Şirin Ereğli isimli internet sitesinde kaleme alınan yazının müvekkil şirket ve ortaklarının ticari itibarlarını zedelemek amacıyla yayınlandığı anlaşılmaktadır.

Söz konusu yazıda yer alan ifade ve iddialar tamamen gerçeğe, hukuka ve ahlaka aykırı olduğu gibi müvekkil şirketin itibarını ve kanundan doğan haklarını da ihlal eder niteliktedir.

Zira Kdz.EreÄŸli  Sulh Ceza HakimliÄŸinin 2022/2789 D.Ä°ÅŸ sayılı dosyası tahtında düzenlenen 29.12.2022 tarihli kararı kapsamında, müvekkil ÅŸirket EreÄŸli BirleÅŸim Grup Metal Sanayi Ve Ticaret Anonim Åžirketi ve ortakları hakkında herhangi bir soruÅŸturma veya kovuÅŸturma bulunmamasına raÄŸmen suç isnadında bulunulması ile kiÅŸilik haklarının zedelendiÄŸi tespit edilmiÅŸ olup, bahse konu içeriklere iliÅŸkin eriÅŸiminin engellenmesine karar verilmiÅŸtir.

Herkes tarafından yapılabilecek basit bir araÅŸtırma ile söz konusu gayrimenkullerin yaklaşık on yıl önce icra satışının gerçekleÅŸtiÄŸi ve müvekkil ÅŸirket ile hiçbir ilgisinin bulunmadığı öğrenilebilecek olup, birkaç gazeteci (!) tarafından bu hususun çarpıtılmış bir ÅŸekilde kamu  oyuna sunulması basın organlarının güveniliriliÄŸine gölge düşmesine neden olmaktadır.

Gazetecilik meslek etiği yayınlanan haberin belgelerle ispatlanma ve anılan haberde adı geçen kişilere de doğrulatma sorumluluklarını yükler. Hal böyle iken, bazı gazeteciler (!) tarafından tamamen ticari itibarı zedelemek, kişilik haklarına zarar vermek ve gündeme gelmek amacıyla soyut iddialarla gerçekliği ve yasallığı bulunmayan ifadeler ile hakaretlerden oluşan yazıların yayınlanmasının kabulü mümkün değildir.

Tüm bu açılamalar kapsamında müvekkil şirket ve ortaklarına karşı yöneltilen tüm iddiaların asılsız olduğu, basında yer alan hukuka aykırı yayınlar nedeniyle müvekkil şirket ve ortaklarının uğrayacağı zararların ilgili kişilerden tazmin edileceği kamuoyuna saygı ile duyurulur.

EreÄŸli BirleÅŸim Grup Metal Sanayi Ve Ticaret Anonim Åžirketi Vekili

Av. Tuğba Asena ÖZDEMİR

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
şaşkın1
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo