Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TEK NOKTADAN HİZMET DÖNEMİ

TEK NOKTADAN HİZMET DÖNEMİ

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Sertan Yalçın, yatırım ortamının iyileÅŸtirilmesi amacıyla yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi.


Yalçın, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve yeni yatırımların desteklenmesi maçıyla yeni düzenlemeler yapıldığını açıkladı. Yalçın açıklamasında şu bilgilere yer verdi:
 “Yatırım Ortamının iyileÅŸtirilmesi ve yeni yatırımların desteklenmesi amacıyla devletimizin yapmış olduÄŸu düzenlemeler, ticari hayatımızı kolaylaÅŸtırmaya ve ekonomimizi geliÅŸtirmeye büyük faydası olmuÅŸtur. 
Düzenlemeler öncesinde yatırımcı kendini yeni yapacağı yatırıma kanalize edecekken pek çok kurumda zaman ve emek kaybı yaÅŸamaktaydı. 
Yatırım Ortamının Ä°yileÅŸtirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanunlar kapsamında süreç içerisinde yeni düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler Odalarımızın daha aktif ve yatırımcıya fayda saÄŸlayacak ÅŸekilde çalışmasına büyük katkı saÄŸladı. Åžirket kuruluÅŸlarında yaÅŸanan dijital dönüşümle birlikte MERSÄ°S sistemiyle iÅŸlemler hızlandı. Pek çok kurumun faydalanacağı bir ortam halinde dönüştü. 
Ana sözleÅŸme onayları noter onayları gerekmeksizin Ticaret ve Sanayi Odalarında Ticaret Sicil Müdürlüklerince yapılmaya baÅŸlandı. Åžirket kuruluÅŸlarında harçlar kaldırıldı, Odalarca alınan ücretlerde özel tarife uygulandı. 
Harçlar, ilan ücretleri, Rekabet kurumu payları tahsilatı bankalar yerine Odalarca tahsili yapılarak ilgili kurumlara aktarılması saÄŸlanarak zamandan ve emekten tasarruf saÄŸlandı. Åžirket ve ÅŸahıs iÅŸletmelerinin kuruluÅŸlarında imza beyannameleri noter onayı aranmaksızın Ticaret Sicil Müdürlüklerince yapılmaya baÅŸlandı. Limited ÅŸirketlerin kuruluÅŸ tescilinden önce bankaya bloke ettikleri sermayelerin bloke zorunluluÄŸu kaldırıldı. 
Åžirket kuruluÅŸlarında defter tasdikleri Ticaret Sicil Müdürlüklerince tasdik edilmeye baÅŸlandı. Åžirket kuruluÅŸları esnasında kuruluÅŸ yapılırken aynı zamanda SGK’ya bildirim yapılmış sayıldı. Bu kanun kapsamında yapılan düzenlemelerle hem yatırımcımızın iÅŸleri kolaylaÅŸtırıldı. Maddi ve manevi anlamda destek saÄŸlandı. Aynı zamanda ülkemizin yatırım yapılabilirlik endekslerinde dünya üzerinde ilk 10 ülke arasında girmesi amaçlanarak, yurt dışından da yabancı yatırımcıların gelmesinin önü açıldı. Ãœlkemizin kalkınmasına ve geliÅŸmesine yönelik yapılan bu çalışmalardan dolayı emeÄŸi geçen herkese üyelerimiz adına teÅŸekkürlerimizi sunarım."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük7
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo