Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Tarihi lahidin içinde yemek pişirilmesine tepki

Tarihi lahidin içinde yemek pişirilmesine tepki

Tarihi lahidin içinde yemek pişirilmesine tepki


Bartın’ın Amasra ilçesinde bir turistin Roma dönemine ait lahidin (sandık ÅŸeklinde mezar) içinde yemek piÅŸirilmesi tepki çekti. 
Bartın’ın 3 bin yıllık tarihi ile Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı dönemlerine ait eserleri barındıran turistik ilçesi Amasra’da Roma dönemine ait lahidin içerisinde yemek piÅŸirilmeye çalışılması vatandaÅŸların tepkisini çekti. Ä°lçeye gelen bir turistin rüzgarı önlemek için tarihi lahidi kullanmaya çalışmasını diÄŸer ziyaretçiler fotoÄŸrafladı. FotoÄŸrafı sosyal medyada paylaÅŸan vatandaÅŸlar, tarihe sahip çıkılması gerektiÄŸini belirterek, bu tür eylemde bulunanların cezalandırılmasını istedi. 
Tarihi eserlerin korunmasının kamu vatandaÅŸ iÅŸbirliÄŸinde saÄŸlanacağını ve bu nedenle vatandaÅŸların da hassas ve duyarlı olmalarını beklediklerini belirten Amasra Müze Müdür Vekili Ahmet Çapkun, "Konu ile ilgili iÅŸlemlerimizi baÅŸlattık. Ä°lgililerin gereken cezayı alması için gerekli suç duyurularını yapacağız. Tarihimize zarar verecek her türlü oluÅŸumu engellemek için de gerekli mücadeleyi yapıyoruz. Bu mücadelede vatandaÅŸlarımızdan da duyarlılık ve destek bekliyoruz" dedi. 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo