Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Öğrenciden “KARDEŞLİK MESAJI”

Öğrenciden “KARDEÅžLÄ°K MESAJI”

EreÄŸli’de ilkokulu öğrencisi, okula önünde “Canım Türkiyem, Büyük Milletim”, arkasında ise "KardeÅŸiz" adlı ÅŸiirin yer aldığı tişörtü giyip gelerek "kardeÅŸlik mesajı" verdi.

Ereğli Nimet İlkokulu 4. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Çağrı ile annesi Fatma Danışmaz, terör olayları nedeniyle yaşadıkları üzüntüyü göstermek ve barış mesajları vermek için her dizenin ilk harfi yukarıdan aşağıya doğru okunduğunda "Kardeşiz" kelimesi çıkan akrostiş yazdı.

Annesinin, yazdıkları ÅŸiir ile “Canım Türkiyem, Büyük Milletim” sözünü bastırdığı tişörtü giyerek okula gelen öğrenci Danışmaz, AA muhabirine, terör saldırılarından herkes gibi kendilerinin de büyük üzüntü duyduklarını, toplumsal duyarlılığa katkı saÄŸlamak için de tişört hazırladıklarını söyledi.

Tişörtle kardeÅŸlik mesajı vermek istediklerini anlatan Danışmaz, "Bayrağımız askerlerimiz ve polislerimiz sayesinde dalgalanıyor. Milletimizin birlik ve beraberliÄŸi çok önemli. Ben de buna yaşıtlarıma mesaj vererek katkı saÄŸlamak istedim" dedi. 

Anne Danışmaz da birlik ve beraberlikle terörün üstesinden gelinebileceÄŸini dile getirerek, "Hain terör saldırılarından çok etkilendik. OÄŸlumla kardeÅŸlik mesajına katkımız olsun istedik. Okuldaki arkadaÅŸlarını da dikkatini çekmek için böyle bir tişört hazırladık" diye konuÅŸtu. 

Tişörtün arkasındaki akrostiÅŸ  de “KardeÅŸiz en harbisinden biz/ Al bayrağımızın altında/ Rengarengiz biz/Dinimiz, deÄŸerlerimiz, ecdadımız/ Etle tırnak gibiyiz, ayrılmayız/Åžehitlerimizden armaÄŸan/ Ä°stiklal Harbimiz bir/Zorlamayın boÅŸuna!" dizeleri yer aldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo