Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

“TAPU” YENİ HİZMET BİNASI AÇILDI

“TAPU” YENİ HİZMET BİNASI AÇILDI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, yeni hizmet binasına taşınan Kaymakamlık Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün açılışı gerçekleştirildi.
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kavaklık Mahallesi Devrekyolu Caddesi’ndeki bina açılışında yaptığı konuşmada, Kent Meydanı ve Otopark Projesi nedeniyle taşınma işlemleri tamamlanan Hükümet Konağı’ndan ilk ayrılan birimin Tapu Müdürlüğü olduğunu söyledi.
İlçe Tapu Müdürü Aysu Kırgöz’ün “çalışkanlığını” beğendiğini, Hükümet binasının taşınması ile ilgili kendilerine yer bulmalarını söylediğini belirten Kaymakam Çorumluoğlu, şöyle dedi:  
“Ferah, müreffeh bir yer olmuş. Ama planlanan yerde yapacağımız Hükümet Konağı’nda Tapu Müdürlüğü’nde gerekli birimleriyle orada hizmet verecek. Burası geçici bir bina ama vatandaşımız memnun kalacağı bir bina olarak düşünüyorum. Şehir merkezinden 7 dakika uzaklıkta ve park sorunu da yok. Çarşıda yer aradık ama bu güzellik ve genişlikte yer bulamadık.
TC KİMLİK VE TAPSİS
Bizim en önemli iki birimimiz Nüfus ve Tapu birimlerimizdir. Çünkü mülkiyetin, kişisine sahip çıkamayan bir devlet başka bir işleri de yapamaz. Bana göre, Cumhuriyetin ilanından bugüne en önemli hususlardan bir tanesi TC Kimlik numarasıdır, bir diğeri de ‘Tapsis’e geçilmiş olmasıdır. Artık Tapu’ya giderken önce sıra alma gibi bir durum kalmadı. Tabi bina yapmak en kolay iştir, önemli olan içini doldurabilmek, hizmet standardını yükseltebilmek, kaliteli hizmet verebilmek ve vatandaşa hizmet etmektir. Bizim sahibimiz vatandaştır. Eğer vatandaşa iyi hizmet veremiyor, hava yapıyorsanız, tezgahı kapatın, gidin. Buradaki hizmetlerin de Atatürk’ün göstermiş olduğu hedeflere ulaşacak bir standarda ulaşmasını temenni ediyorum.
KENT MEYDANI VE YENİ BİNA
Belediye başkanımız ile de Kent Meydanına ilişkin sohbetimiz oldu. Yarın da (3 mayıs) geniş kapsamlı bir toplantı yapacağız. İnşallah Kent meydanı ve orada Kaymakamlık binası ile hizmetleri toparlamış olacağız.”
Kaymakam Çorumluoğlu, konuşmasının son bölümünde 6 Mayıs’ta başlayacak Ramazan Ayı’nı kutlarken, Tapu Kadastro Müdürlüğü yeni binasının oluşmasında katkılarından dolayı bina sahibi Şaban Bayram’a, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na, Belediye Başkanlığına, Tapu Kadastro Bölge ve Genel Müdürlüklerine teşekkür etti.
POSBIYIK: YİNE DE YENİ YERİNDE
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise beklentilerinin, Kent Meydanı’nda yapılacak yeni Kaymakamlık binasında Tapu ve kadastro Müdürlüğü’nün de yerini alması olduğuna değinerek, şunları kaydetti:
“Tabu Kadastro Müdürlüğü, Belediyelerimizin en fazla işlem yaptığı yerlerden birisidir. Dolayısıyla çok önemsiyoruz. Çalışkan bir müdüre hanımımız var, ava tamamen değişmiş, personelin enerjisinin artmış olduğunu hissediyorsunuz. Vatandaşlar da çok memnunlar. emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Ama Ereğli halkı olarak yine de olmazsa olmazımız, Kent Meydanı kenarında yapılacak Kaymakamlık Binasının yapılması ve bu müdürlüğümüzün de orada yerini alması en büyük beklentimizdir” diye konuştu.”
SERDAR: EN FAZLA İŞLEM HACMİ EREĞLİ’DE
Tapu kadastro Bölge müdürü Yücel Serdar ise Kurumsal Gelişim Projesi kapsamında hizmet alanlarının iyileştirmesi, kurumsal aidiyat duygularının pekiştirilmesinin öncelikleri olduğuna değinerek, şunları kaydetti:
“Karadeniz Ereğli Tapu Müdürlüğümüz, Bölge müdürlüğümüze bağlı müdürlükler arasında en fazla işlem hacmine sahip müdürlüğümüzdür. Bu kapsamda müdürlüğümüzden hizmet alan vatandaşlarımızın taleplerinin, huzurlu ve ferah bir ortamda karşılanabilmesi ve çalışanlarımızın daha sağlıklı bir mekanda görev yapabilmeleri açısından bu yeni hizmet binasının çok verimli olacağı kanaatindeyiz.
KIRGÖZ:
İlçe Tapu ve Kadastro Müdürü Aysu Kırgöz, müdürlükteki evrak geçmişinin 1927’ye dayandığını hatırlatarak, “gelinen bugünde Müdürlüğümüz, 1000’e yakın Tapu müdürlüğü arasında gayrimenkul sahibi kişi sayısı ile 26., işlem hacmi ile 104. Bölgemiz dahilinde ise işlem hacmi ile il sırada yer almaktadır. Bu işlem hacmi ise Ereğli ilçesinin ekonomik büyüklüğünün ve gelişmişliğinin göstergesidir” dedi.
Kaymakam Çorumluluoğlu’nun isteği üzerine, binaya ters dönük vaziyette  açılış kurdelesi kesilen İlçe Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Müdür Karagöz tarafından gezdirilerek tanıtıldı.
Davetlilere yiyecek ve içecek ikramlarında bulunulan açılışa; AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Sevdekar Aras, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Muarrem Gövce, Erdemir İnsan Kaynakları Direktöra Atilla Yelboğa, Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Ereğli Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek, bazı daire ve okul müdürleri, sivil toplum kuruluş başkan ve temsilcileri ile iş dünyasından isimler katıldı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo