Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TANITIMI YAPILDI!..

TANITIMI YAPILDI!..

Kdz. EreÄŸli Belediyesi Sosyal Yardım Ä°ÅŸleri Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik ve Engelli Koordinasyon Merkezi’ni hizmete açtı. Söz konusu merkezde görme engelliler için bilgisayardan tutunda, sinema salonu, bilardo ve masa tenisi, dinlenme ve oyun odaları, kütüphane gibi birçok sosyal faaliyet alanı bulunuyor.

Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal ve eÅŸi Sevim Uysal, Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Nazım ErdoÄŸan, Belediye Meclis Ãœyesi Yusuf Kalay, Belediye Sosyal Ä°ÅŸler Müdürü Namık Åžahin, Özel Kalem Müdürü Esra Aydın ve Kdz. EreÄŸli Fiziksel Engelliler DerneÄŸi BaÅŸkanı Ä°smail Åžentürk ile engelli vatandaÅŸların katılımıyla yapılan tanıtım töreni kapsamında Engelli Koordinasyon Merkezi’nde bir fiziksel engellinin spor yapabileceÄŸi, televizyon izleyebileceÄŸi, kitap okuyabileceÄŸi her türlü imkân saÄŸlandığı anlatıldı.

ENGELLÄ°LERE YILLARDIR BU ÅžEHÄ°RDE YAÅžAMIYORMUÅž GÄ°BÄ° DAVRANILDI

Tanıtım toplantısında konuÅŸan Ä°smail Åžentürk, böyle bir merkezi EreÄŸli’ye kazandırdığı için BaÅŸkan Uysal’a teÅŸekkür etti. Åžentürk, “Yıllardan beri Karadeniz EreÄŸli’de hep arka planda tutulan, talepleri görmezden gelinen, ihtiyaçları yokmuÅŸ gibi davranılan ve bu ÅŸehirde yaÅŸamıyormuÅŸ gibi kabul edilen engellileri fark ettiÄŸi ve kabul ettiÄŸi ve engellileri için bir ÅŸeyler yapma çabasında olan Hüseyin Uysal için güçlü bir alkış izliyorum” dedi.

İKİ AYRI NOKTADA ENGELLİ ŞARJ MERKEZİ PROJESİ ÇALIŞMASI YAPIYORUZ

Nazım ErdoÄŸan ise konuÅŸmasında, “Engelli Koordinasyon Merkezi’mizde oyun alanı, 5 bin kitaba ulaÅŸabilecekleri, araÅŸtırma yapabilecekleri internet cafe, spor alanları ve en büyük ihtiyaçlarından biri olan bir sinema oluÅŸturduk. Önümüzdeki günlerde sahil ve ÅŸehir merkezinde olmak üzere Engelli Åžarj Merkezleri Projemiz de devreye girecek. Bunun çalışmasını yapıyoruz. BaÅŸkanımız Ä°smail Åžentürk’ün engelliler için ısrarla istediÄŸi tamir ve üretim atölyesi talebini de oluÅŸturacağız.” dedi.

Başkan Uysal ise tanıtım törenindeki konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

HEDEFÄ°MÄ°Z ENGELLÄ° OLÄ°MPÄ°YATLARININ KARADENÄ°Z EREÄžLÄ°’DE YAPILMASI

“Biz belediyeyi almadan önce de aldıktan sonrada tüm engelli vatandaÅŸlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağımıza dair bir söz verdik. Bizim için kadınlarımız, çocuklarımız yaÅŸlılarımız ve engellilerimizin hepsi çok ayrı bir deÄŸer. Biz Ä°smail BaÅŸkan ile birlikte belki de buradan Türkiye’ye çok güzel mesajlar vereceÄŸiz. Hedefimiz engelli olimpiyatlarının Karadeniz EreÄŸli’de yapılması. Åžunu toplumdan özellikle rica ediyorum. YaÅŸlımıza, gencimize kadınlarımıza, tüm engellilerimize pozitif ayrımcılık yapalım, farklı davranalım. Onları topluma kazandıralım onlarla birlikte yaÅŸayalım. Yapacağımız tüm yollar, kamu inÅŸatları, sinema tiyatro, yol, cadde, alt geçit üst geçit gibi yerleri engellilerimizin rahatça kullanabilecekleri mekanlar haline getireceÄŸiz. Her zaman yanınızdayız bunu da bilin.” 

ENGELLÄ° AÄ°LESÄ°, “BAÅžKANIM, SÄ°ZÄ°N BÄ°ZE GÖSTERDİĞİNÄ°Z GÃœLER YÃœZ YETER”

Daha sonra Engelli Sinema Salonu’nda engelliler, BaÅŸkan Uysal ile birlikte görme engelli bir gencin yaÅŸadığı sorunları anlatan bir film izledi. BaÅŸkan Uysal, engellilerle tek tek selamlaşıp hal hatırlarını sordu ve isteklerini öğrenmek istedi. Bir engelli ailesi ise, “Bize gösterdiÄŸiniz güler yüz ve tatlı dil yeter. Bizi dinliyorsunuz. BaÅŸka bir ÅŸey istemiyoruz baÅŸkanım” dedi.

Engelli Koordinasyon Merkezi, bölümlerin gezilmesinin ardından hazırlanan tanıtım kokteyli ve toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

TANITIMI YAPILDI!..

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo