Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SÜRE KISALACAK MR KORKUTMAYACAK

SÃœRE KISALACAK MR KORKUTMAYACAK

MR çekimlerini yaklaşık 5 kat hızlandırabilen ’sıkıştırılmış algılama’ tekniklerinin klinik kullanımı mümkün kılacak ÅŸekilde hayata geçirilmesi hedefleniyor.

ASELSAN ve Bilkent Ãœniversitesi, Türkiye’nin katma deÄŸeri yüksek yeni nesil teknolojiler geliÅŸtirme çabasına "tıbbi görüntüleme cihazları" alanında katkıda bulunmak için güçlerini birleÅŸtirdi. 

Kalkınma Bakanlığı desteÄŸiyle kurulan Bilkent Ãœniversitesi Ulusal Manyetik Rezonans AraÅŸtırma Merkezi (UMRAM) ile ASELSAN AraÅŸtırma Merkezi, Sıkıştırılmış Algılayıcı MR Görüntüleme Teknikleri ve Hesaplama Mimarisi GeliÅŸtirme Projesi’ne yönelik iÅŸbirliÄŸi yapacak.

Böylece ASELSAN AraÅŸtırma Merkezi’nde yürütülmekte olan çalışmalar UMRAM ile imzalanan sözleÅŸmeyle hız kazanacak.

Proje kapsamında, MR çekimlerini yaklaşık 5 kat hızlandırabilen "sıkıştırılmış algılama" tekniklerinin, klinik kullanımı mümkün kılacak şekilde hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Yılda 9 milyon kişiye MR çekimi

Türkiye’de bine yakın MR cihazında her yıl toplam 9 milyon kiÅŸi MR çektiriyor. Cihaz başına günlük hasta yükü ortalama 25-30 kiÅŸiyi buluyor.

MR çekimlerinin hızlandırılmasıyla yarım saat süren bir MR çekiminin 5-6 dakikada gerçekleÅŸtirilmesi mümkün olacak. Hastaların MR cihazında geçirdiÄŸi sürelerin azalmasıyla bir cihazdan daha fazla sayıda hasta yararlanabilecek ve MR çekim maliyetleri önemli ölçüde düşecek.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo