Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SU İÇEREK ZAYIFLAMAK MÜMKÜN MÜ?

SU İÇEREK ZAYIFLAMAK MÜMKÜN MÜ?

Ä°ngiltere’deki Birmingham Ãœniversitesinde yapılan küçük ölçekli bir araÅŸtırmaya göre, her öğünden yarım saat önce su içildiÄŸi takdirde üç ay içerisinde 2.5 ile 4 arası kilo kaybedildiÄŸi gözlenmiÅŸ.

Katılımcıların yarısından günün üç öğününden yarım saat önce 450 mililitre su içmeleri istenmiş. Diğer yarı ise günlük rutinlerine devam etmiş hatta spor yapmaları teşvik edilmiş.

Deney sonucunda ise öğünler öncesi su içen grubun içmeyene göre ortalama 1 kilo 200 gram daha fazla kilo verdiği gözlenmiş.

Fakat deneye sadece 80 kişinin katılmış olması ve katılımcıların yaş ortalamasının 56 olması sebebiyle fazla ümide kapılmamak gerekiyor. Suyun gerçekten de kilo vermeye yardımcı olup olmadığını görmek için çok daha kapsamlı ve uzun soluklu deneylerin yapılmasına ihtiyaç var.

Ancak bu araÅŸtırmanın yanı sıra insan saÄŸlığı konusunda çalışan  uzmanlara göre de obeziteye karşı mücadelede en büyük destekçi su içmek. Zayıflatıp zayıflatmamasından öte ciltten, beyne bir çok organ için hayati önemi var. Kısacası içelim içirelim...

RADÄ°KAL

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo