Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SONUÇLAR AÇIKLANDI!..

SONUÇLAR AÇIKLANDI!..

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenelen TEOG kapsamında liselere nakiller için başlayan tercih başvuru sürecinde Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Dönemi tercih sonuçları açıklandı.

Milli eÄŸitim Bakanlığı (MEB), Temel EÄŸitimden Orta Öğretime GeçiÅŸ (TEOG) uygulamasında liselere nakiller için baÅŸlayan tercih baÅŸvuru sürecinde YerleÅŸtirmeye Esas 1. Nakil Dönemi sonuçların açıklanmasının ardından merakla beklenen 2. nakil yerleÅŸtirme sonuçları da az önce açıklandı.



Ä°kinci dönem nakil baÅŸvuruları 24-28 AÄŸustos’ta alındı, sonuçları ise 31 AÄŸustos’ta duyuruldu. Üçüncü dönem nakil baÅŸvuruları ise 31 AÄŸustos-4 Eylül tarihlerinde yapılacak, sonuçları 7 Eylül’de açıklanacak.

Öğrenciler, bu süreler içerisinde yerleştirmeye esas nakil başvurusu için boş kontenjan şartı aranmaksızın 3 tercih yapacak ve tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden, boş kontenjan şartı aramaksızın yapıp onaylatabilecek. Yerleştirmeye esas nakil süreci 7 Eylül itibarıyla sona erecek.

Ayrıntılı bilgi için "http://odsgm.meb.gov.tr" adresinden Tercih ve YerleÅŸtirme Kılavuzu’na ulaşılabilecek.

MEB’in internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, 2014-2015 öğretim yılı Temel EÄŸitimden Ortaöğretim Kurumlarına GeçiÅŸ Sistemi kapsamında ortaokulların 8’inci sınıflarına yönelik 06-16
Temmuz tarihlerinde tercih iÅŸlemlerinin alındığı, yerleÅŸtirme sonuçlarının da 14 AÄŸustos’ta açıklandığı hatırlatıldı.

Toplam 1 milyon 108 bin 182 öğrencinin tercih yaptığının ve 1 milyon 36 bin 809 öğrencinin, tercihlerinden birine yerleÅŸtiÄŸinin, 71 bin 373 öğrencinin ise tercihlerinden birine yerleÅŸemediÄŸinden açık öğretim kurumlarına yönlendirildiÄŸinin belirtildiÄŸi açıklamada, 17-21 AÄŸustos tarihlerinde gerçekleÅŸen yerleÅŸtirmeye esas nakil için 434 bin 615 öğrencinin müracaatta bulunduÄŸu, bu öğrencilerden 101 bin 12’sinin tercihleri doÄŸrultusunda bir baÅŸka okula nakillerinin gerçekleÅŸtirildiÄŸi ifade edildi.

Yerleştirmeye esas nakil sonucunda halen okullarda yaklaşık 230 bin boş kontenjan mevcut olduğu kaydedilen açıklamada, nakil ve yerleştirme sonuçlarının "www.meb.gov.tr" adresinde ilan edildiği vurgulandı.

Birinci yerleştirmeye esas nakilde başvuru yapan öğrenci sayısının 434 bin 615 olduğu, daha önceden tercihleri arasında örgün ortaöğretim kurumuna yerleşmiş olanlardan yer değişikliği gerçekleşen öğrenci sayısının 80 bin 154, ilk yerleştirmede tercihlerinden birine yerleşemediği için açık öğretime kaydedilen öğrencilerden nakil başvurusu yapıp yerleşen öğrenci sayınının da 20 bin 858 olduğu belirtildi.

 

 

kaynak: milliyet.com.tr

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo