Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SON GÜNLERDE OKUYACAĞINIZ BELKİDE EN GÜZEL HABER!

SON GÃœNLERDE OKUYACAÄžINIZ BELKÄ°DE EN GÃœZEL HABER!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


5 yıldır güneÅŸe hasret ALS hastası kadın, özel bir giriÅŸimle getirildiÄŸi mesire alanında ‘hayatın’ keyfini çıkarttı… YaÅŸadığı mutluluk ise görülmeye deÄŸer cinstendi…
 



Düzce’de yaklaşık 10 yıldır ALS hastalığıyla mücadele eden 35 yaşındaki Özlem Yarıcı Özalkan, Düzce Valisi ve Belediye BaÅŸkanı organizasyonu ile mesire alanını gördü. Ambulansla getirilen ve bağımlı olduÄŸu yatağıyla mesire alanının çimlerinde kurulan özel alana gelen kadın, mutluluÄŸunu annesi ile birlikte geliÅŸtirdikleri özel alfabe ile dile getirdi. 10 yıldır ALS otonöron hastalığı ile mücadele eden 5 yılını ise yatağında geçiren Özlem Yarıcı Özalkan, özel kurulan alanda baÄŸlı olduÄŸu solunum cihazları ile mesire alanının keyfini çıkarttı. 
10 yıldır ALS otonöron hastalığı ile mücadele eden 5 yıldır ise yataÄŸa bağımlı olarak yaÅŸamını sürdüren Özlem Yarıcı Özalkan, hastalığa yakalandığı günden bu yana güneÅŸ yüzü görmedi. Genç kadını temiz hava ve doÄŸa ile buluÅŸturmak için harekete geçen Vali Zülkif DaÄŸlı, Özalkan’ı ailesi ile birlikte Güzeldere’ye götürdü. 
Özlem’in doÄŸa ile buluÅŸmasını saÄŸlamak için düzenlenen Güzeldere Åželalesi gezisine Belediye BaÅŸkanı Dursun Ay da katıldı. 
Vali Zülkif DaÄŸlı, Özlem’in 5 yıldır yataÄŸa baÄŸlı olarak evde yaÅŸamak zorunda kaldığını ve sadece evinin tavanını gördüğünü söylerken, gözleri ile iÅŸaret yöntemi ile okuduÄŸunu ve iletiÅŸim kurabildiÄŸini söyledi. DaÄŸlı, “Ä°htiyaç sahibi insanları düşünen bir kızımız. Bu manada Afrika’da 5 tane su kuyusu açtırdığını öğrendik. Kızımızın sosyal medyayı çok güzel bir ÅŸekilde kullandığını, çocuk kitapları yazdığını öğrendik. Tabi bize düşen kızımızı bir nebze olsun rahatlatmak. Kırlarda, yaÄŸmurla, doÄŸayla buluÅŸturmak için böyle bir faaliyeti yaptık. En büyük talebi buydu bizden. Bu da bizim için çok küçük bir talep” dedi. 
Özlem Yarıcı Özalkan’ı daha önce Gölyaka Kültür Park’a götürdüklerini söyleyen Vali DaÄŸlı, “Bundan sonra nereye gitmek isterse emrine amadeyiz” dedi. 
Belediye BaÅŸkanı Dursun Ay ise, yataÄŸa bağımlı yaÅŸamasına raÄŸmen mutlu olduÄŸunu dile getiren, baÅŸardığını söyleyen Özlem Yarıcı Özalkan’ın durumundan ders çıkarılması gerektiÄŸini belirtti. 
Özlem Özalkan, göz iÅŸaretiyle ve annesi ile geliÅŸtirdikleri özel alfabe vasıtasıyla bu geziden duyduÄŸu mutluluÄŸu dile getirdi. Hasta olmadan önce en sevdiÄŸi yerlerden biri olan Güzeldere’ye her hafta geldiÄŸini belirtti. 
Anne Perihan Özalkan ve baba Cihan Özalkan 12 yaşında bir kızı olan genç kadının 10 yıldır ağır bir hastalıkla mücadele ettiÄŸini söylerken, 5 yılını yatakta geçirdiÄŸini belirterek, ALS hastalığının zor bir hastalık olduÄŸunu dile getirdiler. Anne Perihan Özalkan, “Kızım 10 yıl önce rahat rahat iÅŸlerini yapabiliyordu. Tedavisi olmayan bu hastalığa yakalandıktan sonra ise hayatı ve hayatımız tamamen deÄŸiÅŸti. Zor bir hastalığı var. Bütün zamanımı kızımla geçiriyorum. Onunla gülüyor onunla aÄŸlıyorum. Allah kimseyi evladı ile imtihan etmesin” dedi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo