Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

-SON DAKİKA- MEB DUYURDU!

-SON DAKÄ°KA- MEB DUYURDU!

Özel öğretim kursları, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından sonra kapatılacak


Karadeniz EreÄŸli’de de, konu ile ilgili yaklaşık 15 eÄŸitim kurumu bulunuyor. Kara sonucunda kurumların akıbeti bilinmiyor. Ä°zlenecek yol ile ilgili ise Dönüşüm yapılacak mı? Kurumlar Kapatılacak mı? Revize edilecek mi? soruları ile ilgili henüz detay yok…

Yurt Genelinde, özel öğretim kurslarının 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından sonra kapatılacağını bildirildi.
Kısa adı MEB olan Milli EÄŸitim Bakanlığı’nca varılan karar, bakanlığın resmi internet sitesinden duyuruldu. Açıklamada, veli ve öğrencilerin maÄŸduriyet yaÅŸamaması için önümüzdeki eÄŸitim öğretim yılından itibaren özel öğretim kurslarının yeni öğrenci kaydı yapmamaları ve bursluluk sınavı yapmamaları gerektiÄŸinin altı çizildi.
Açıklama, ‘aynen’ şöyle:

ÖZEL ÖĞRETİM KURSLARI KAPATILIYOR
“Millî EÄŸitim Bakanlığınca, özel öğretim kursları 2019 – 2020 eÄŸitim ve öğretim yılından itibaren kapatılacak. Millî EÄŸitim Bakanlığı, olası maÄŸduriyetleri önlemek için özel öğretim kurslarının 2019 – 2020 eÄŸitim ve öğretim yılından itibaren kapatılmasına iliÅŸkin tüm çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununda deÄŸiÅŸiklik öngören çalışmanın yasalaÅŸmış olması sonucunda özel öğretim kursları kapanacak. Bu nedenle veli ve öğrencilerin herhangi bir maÄŸduriyet yaÅŸamaması için önümüzdeki eÄŸitim öğretim yılından itibaren özel öğretim kurslarının yeni öğrenci kaydı yapmamaları ve bursluluk sınavı yapmamaları gerekmektedir. 

DESTEKLEME VE YETÄ°ÅžTÄ°RME KURSLARINA YENÄ° DÃœZENLEME
Millî Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim çağındaki öğrencilere okullarda, mezun öğrencilere ise halk eğitim merkezlerinde ücretsiz olarak destekleme ve yetiştirme kursları verilmeye devam edecek. Bu kurslarda görevlendirilecek personele uygulanacak öğretim programları ve kullanılacak yardımcı öğretim materyallerine yönelik kapsamlı bir çalışma yürütülmektedir.

TEMEL LÄ°SELER KAPANIYOR
Dershanelerin dönüştürülmesi sürecinde 5580 Sayılı Kanunda yapılan geçici düzenlemeyle açılan temel liseler de, 2018 – 2019 eÄŸitim ve öğretim yılının sonunda Kanunda belirtilen süreyi tamamlayarak kapanacak. Bu nedenle temel liselere yeni öğrenci kaydı ve bursluluk sınavı yapılmayacak. Bu okulların ara sınıflarında öğrenim gören öğrenciler, resmi ve özel ortaöğretim kurumlarına ilgili mevzuat hükümleri doÄŸrultusunda nakil yapabilecek. Millî EÄŸitim Bakanlığınca, bu süreçte veli ve öğrencilerin maÄŸduriyet yaÅŸamamaları için gerekli tüm tedbirleri almaya dönük çalışmalar yapılmaktadır. 

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ UYGULAMASI SONA ERİYOR
2014 yılında baÅŸlatılan kamuoyunda teÅŸvik olarak da adlandırılan eÄŸitim ve öğretim desteÄŸi uygulaması, organize sanayi bölgeleri ve bu bölgeler dışında açılan özel mesleki ve teknik eÄŸitim okullarında öğrenim gören öğrencilere hariç olmak üzere, diÄŸer özel okullar için 2018 – 2019 eÄŸitim ve öğretim yılının sonundan itibaren kademeli olarak kaldırılacak. Bu kapsamda 2019 – 2020 eÄŸitim ve öğretim yılından itibaren özel okullarda ilk defa öğrenim görecek öğrencilere eÄŸitim ve öğretim desteÄŸi verilmeyecek. Halen özel okullarda bu desteÄŸi alan öğrenciler ise, öğrenim gördükleri okulun öğretim kademesi süresi boyunca destekten yararlanabilecek.”

KAYNAK/MEB

http://www.meb.gov.tr/basin-bulteni/haber/17926/tr

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
şaşkın1
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo