Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SOMA’YA GİTTİLER

SOMA’YA GİTTİLER

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak Maden Åžehitleri DerneÄŸi BaÅŸkanı Çetin YiÄŸit, Manisa’ya giderek 301 işçinin hayatını kaybettiÄŸi Soma’da ÅŸehit ailelerini ziyaret ettiklerini bildirdi.
Yiğit, yazılı açıklamasında, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Yeraltından Doğan Umut Işığı adlı proje kapsamında gezisi düzenlediklerini belirtti. Facianın yaşandığı adrese giderek şehitler ruhuna Kuran okuduklarını ifade eden Yiğit, şunları kaydetti:
“Projemiz kapsamında yapmış olduÄŸumuz gezide Soma Maden ÅžehitliÄŸini ziyaretle gezilerine baÅŸladık, Soma Maden Kazasında hayatını kaybeden Maden Åžehitleri Aileleri ile bir araya geldik, acılarımızın ortak olması bizleri daha çok kaynaÅŸtırdı. Aileler birbirine destek oldu. Maden ÅŸehitliÄŸi ve olayın olduÄŸu Ocakta 301 Maden Åžehidi ve Tüm Maden Åžehitleri için Kuran-ı Kerim okuyarak dua ettik.
Gezimiz kapsamında Soma Kaymakamlığı, Soma Belediye BaÅŸkanlığı, Bartın ve Zonguldaklılar YardımlaÅŸma DerneÄŸi, Soma 301 Madenciler Sosyal YardımlaÅŸma DerneÄŸi ve Soma Maden Kazasının yaÅŸandığı yer ile Maden ÅžehitliÄŸi’ni ziyaret ettik. Bu kapsamda bizleri ağırlayan Soma Kaymakamı Sayın Ahmet AltuntaÅŸ, Soma Belediye BaÅŸkanı Sayın Ali Tulup, Bartın ve Zonguldaklılar DerneÄŸi BaÅŸkanı Sayı Mustafa Sarı ve yönetim kurulu üyelerine maden ÅŸehidi aileleri ve ÅŸahsım adına teÅŸekkür ederim.
Bu tür projeleri destekleyen Ä°ÅŸleri Bakanlığına, Zonguldak Valisi Sayın Ahmet Çınar’a, Kdz. EreÄŸli Kaymakamlığına, Zonguldak Ä°l Dernekler Müdürlüğüne ve emeÄŸi geçen herkese aileler adına ayrıca tekrar teÅŸekkür ederiz.”

-olay-
Soma Faciası, 13 Mayıs 2014'te Türkiye'nin Manisa ilinin Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlan madencilik kazasıdır.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
üzgün2
hayran1
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo