Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞİŞELERİ TOPLUYOR, BOYUYOR… SONRA ONLARI BAKIN NE İÇİN SATIYOR…

ŞİŞELERİ TOPLUYOR, BOYUYOR… SONRA ONLARI BAKIN NE İÇİN SATIYOR…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli’de 71 yaşındaki emekli Öğretmen Nezihe Turan, geri dönüştürdüğü cam ÅŸiÅŸeleri ‘Aborjin’ yöntemi ile boyayarak sattığını, gelirini ise lösemili kiÅŸilere aktardığını bildirdi.
Turan, bir konser etkinliÄŸinde renkli ÅŸiÅŸelerin satışını yaptığı sırada EreÄŸli FM’e açıklamasında, lösemili bir çoÄŸun haberini gördükten sonra o ve onun gibilere yandım etmek istediÄŸini söyledi. Yaklaşık bir ay süresince geri dönüştürmek için topladığı cam ÅŸiÅŸeleri özel bir teknik ile boyadığını anlatan Turan, şöyle dedi:
“ÅžiÅŸelere, anlamlı bir iÅŸ için can vermek istedim. Bunu, lösemili çocuklar yararına yaptım. Buradan elde edilen gelirin tamamı onlara verilecek. Su ve gazoz ÅŸiÅŸelerini atmayarak biriktirdim. Onları gece saatlerine kadar boyayarak can verdim. Burada ise satarak hem geri dönüşüme dikkat çekiyorum hem de gelirini hayırlı bir iÅŸ için kullanıyorum.
3 hafta için 21 adet ÅŸiÅŸe boyayabildim. Bu gecemi ve gündüzümü aldı. Biraz zahmetli bir iÅŸlem, Avusturyalıların kullandığı ‘Aborjin’ boyama ÅŸekli uygulanıyor. AhÅŸap boyalı kullandım. Daha öncede boyadığım ÅŸiÅŸeler var ancak ilk kez satışını yapıyorum. 4 Åžubat’ta bir gazetede lösemi hasta bir çocuÄŸu gördüm. Haberde ‘yardım çaÄŸrısı’ yapılıyordu. Bende can verdiÄŸim ÅŸiÅŸeleri satarak, satış gelirinin tamamını bu insanlara kullanmak için böyle bir ÅŸey yaptım.”
Nezihe Turan ayrıca, eserlerden satın almak isteyenlerin sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta “Nezeh Turan” sayfasından kendisine ulaşılabileceÄŸini sözlerine ekledi.

 

ŞİŞELERİ TOPLUYOR, BOYUYOR… SONRA ONLARI BAKIN NE İÇİN SATIYOR…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Murat Turan

05 Mart 2019 - 10:28

İnşallah ihtiyaç sahiplerine faydalı olur. El emeği göz nuru emeklerinize sağlık.

Yorum Yazın

Canlı Radyo