Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Şırnak’ta maden ocağındaki göçük

Şırnak’ta maden ocağındaki göçük

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMÄ°S) Genel BaÅŸkanı Ahmet Demirci, Şırnak’ta yaÅŸanan maden faciasında hala bir işçinin kayıp olduÄŸunu belirterek, "her ihtimale karşı da tahlisiye ekiplerimiz hazır bekliyor" dedi.


Şırnak’ta bugün kömür madeninde meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre 6 işçi hayatını kaybetmiÅŸ, 1 işçi yaralı kurtarılmış, 1 işçinin de kayıp olduÄŸu bildirilmiÅŸti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca yapılan açıklamada ocağın ruhsatının bulunmadığı açıklandı.
GMÄ°S Genel BaÅŸkanı Ahmet Demirci, Zonguldak’ın da madenle var olduÄŸunu ifade ederek, iÅŸ saÄŸlığı ve iÅŸ güvenliÄŸi konularına dikkat çekti. Demirci, halen bir işçinin kayıp olduÄŸunu belirterek, Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu’na ait tahlisiye ekiplerinin hazırda beklediÄŸini ifade etti. Demirci, ÅŸunları söyledi:
“Zonguldak’ta savunduÄŸumuz konulardan birisi budur. Her zaman dediÄŸimiz gibi iÅŸ güvenliÄŸi konusunda yaÅŸanan süreç bu tür iÅŸletmelerde çıkıyor. Kaçak ocaklarda kar amaçlı olduÄŸu için maalesef iÅŸ güvenliÄŸi ve iÅŸ saÄŸlığı konusunda gerekli tedbirler alınamıyor. Bu konularda maalesef bizler sendika olarak her zaman gerekli mercilere dile getiriyoruz. Bizim de Zonguldak’taki tahlisiye ekiplerimiz teyakkuzda bekliyor. Orası açık iÅŸletme ve toprak kayması meydana gelmiÅŸ. Her ihtimale karşı da tahlisiye ekiplerimiz hazır bekliyor. Biz de olayda yaÅŸanan madenci arkadaÅŸlarımızın yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı diliyoruz, madencilerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Ä°nÅŸallah kısa sürede kayıp olan madenci arkadaşımız da saÄŸ salim kurtulur ümidiyle bizler de Zonguldak’tan geliÅŸmeleri takip ediyoruz.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
kızgın1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo