Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Simülasyon Laboratuvarı Hizmete Girdi

Simülasyon Laboratuvarı Hizmete Girdi

- BEÃœ’de bilgisayar destekli simülasyon laboratuvarı hizmete girdi


Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ) Zonguldak SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi’nde saÄŸlık bakım hizmeti verecek olan öğrencilerin uygulama eÄŸitimlerinde kullanılmak üzere simülayon teknolojisi laboratuvarı hizmete girdi.


Laboratuvar , lisans ve lisansüstü programlarda okuyan öğrencilerin uygulamalı derslerinde, acil ve yoğun bakım hastasının tedavi ve bakımına ilişin sertifikasyon programlarında, sağlık personelinin oryantasyon eğitimlerinde kullanılacak. Yeni hizmete alınan simülayon teknolojisi laboratuvarı ile ilgili bir açıklamada bulunan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi:
“Ãœniversitemizde kurduÄŸumuz yeni laboratuvarlar ve laboratuvarlara saÄŸladığımız altyapı destekleriyle saÄŸlık alanında Batı Karadeniz Bölgesi’nin saÄŸlık üssü konumuna geldik. Bilgisayar destekli simülasyon sistemi ile laboratuvarımızda gerçeÄŸe uygun olarak tasarlanmış simüle yoÄŸun bakım ünitesi kurduk. Bilgisayar destekli simülatör, hastanelerimize kalp krizi, solunum yetmezliÄŸi, kanama ve travma nedeniyle acil birime baÅŸvuran veya yoÄŸun bakım ünitesine kabul edilen hastaların var olan sorunlarını birebir yansıtan senaryolar ile öğrencilerin, saÄŸlık çalışanlarının ve sertifika programına katılan kursiyerlerin hasta üzerinde tedavisini herhangi bir risk almadan gerçeÄŸine uygun bir ÅŸekilde tedavi uygulayabiliyor. Günümüzde en üstün özelliklere sahip, bu özelliÄŸi ile gerçeÄŸe en uygun olan ve Ãœniversitemiz SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi’nde oluÅŸturulan simülasyon laboratuarı, bölgemizde tek, ülkemizde ise sadece birkaç üniversite bünyesinde bulunmaktadır. Bu baÄŸlamda hizmete giren bilgisayar destekli simülasyon laboratuarı; bölgemizde yer alan öğrencilerin, saÄŸlık çalışanlarının ve saÄŸlık eÄŸitimi almak isteyen bireylerin eÄŸitimine önemli kakı saÄŸlayacağı gibi açılacak kurslar ve yapılacak programlar ile ülkemiz hastanelerinde yer alan saÄŸlık çalışanlarının eÄŸitimine de önemli katkı saÄŸlayacaktır. SaÄŸlık bakım hizmeti verecek öğrencilerimizin, saÄŸlık personelinin ve saÄŸlık eÄŸitimi alacak bireylerin eÄŸitiminde son teknoloji ile donatılmış en büyük ölçekli temel mesleki beceri laboratuvarlarımızın yanı sıra bilgisayar destekli simülatörle gerçeÄŸe uygun yoÄŸun bakım ünitesinin oluÅŸturulduÄŸu simülasyon laboratuvarının üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo