Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞİMDİ TAM ZAMANI!..

ŞİMDİ TAM ZAMANI!..

Uzmanlara göre eylül sonundan ekim ortalarına kadar grip aşısının yaptırılması, risk grubundaki 65 yaş üstü bireyler, solunum yolu ve akciğer hastaları, kanser ve steroid tedavisi görenlerin de aşılanması gerekiyor.

Hacettepe Üniversitesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji öğretim üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gribin mutlaka tedbir alınması gereken bir hastalık olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ãœnal, gribe karşı en önemli korumanın aşı olduÄŸunu belirterek, ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu:

"Hepatit aşısını çocukluÄŸunuzda üç defa yaptırırsanız hayat boyu korur. Bu aşı öyle deÄŸil. Grip virüsü zaman içerisinde belli deÄŸiÅŸikliklere uÄŸradığı için her yıl yeni tanımlanmış virüsü de içerecek ÅŸekilde aşıyı yapmak lazım. Aşının bir yıl civarında koruyuculuÄŸu oluyor. Dünya SaÄŸlık Örgütü her yıl nisan, mayıs aylarında bir önceki yılın bir sonraki yıl salgın yapması muhtemel A ve B virüslerinden aşı üreticilerine tanımlar. Bütün aşı üreticileri bu virüsleri kullanarak aşıyı yapar. Aşının zamanı geldi. Eylül sonundan itibaren ekim ortalarına kadar aşıların yapılması gerekiyor. Aşı olalım ki o yıl için virüslere karşı korunaklı hale gelelim." 

Grip aşısı yaptırması önerilen gruplar ile ilgili de bilgi veren Ãœnal, Amerika BirleÅŸik Devletleri’nde 6 aydan itibaren herkese aşı uygulandığını belirterek, çocukluk döneminde de aşının yapılabileceÄŸini söyledi.

AA

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo