Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

13 YAŞINDAKİ ALEYNA YARDIM BEKLİYOR!.

13 YAÅžINDAKÄ° ALEYNA YARDIM BEKLÄ°YOR!.

Zonguldak’ta, omurga eÄŸriliÄŸi (skolyoz) olan 13 yaşındaki genç kız, kendisini felç olmaktan kurtaracak yaklaşık 40 bin lira tutarındaki ameliyat için yardımseverlerin desteÄŸini bekliyor. 

Yeni Mahalle’de oturan ev kadını Fatma (35) ve maden işçisi Ä°smail Dübüş (39) çifti, iki kızından birisi olan 13 yaşındaki Aleyna’nın geçen yıl sırtındaki kemiklerin dışına çıktığını fark ederek Zonguldak Bülent Ecevit Ãœniversitesi Tıp Fakültesi’ne baÅŸvurdu.

Burada yapılan kontrolde Aleyna’ya omurga eÄŸriliÄŸi teÅŸhisi konulmasının ardından Dübüş ailesi kızlarının Ä°stanbul’daki özel bir hastanede ameliyat olabileceÄŸini öğrendi.

Doktorların, ameliyat için 40 bin lira gerektiğini söylemesinin ardından Aleyna için yardım kampanyası başlatıldı.

Anne Fatma Dübüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının hastalığı sebebiyle sırtında eğrilik oluştuğunu ve bu nedenle nefes almakta güçlük çektiğini söyledi.

Özellikle çocuğunun koşarken nefesinin tıkandığını ve çoğu zaman arkadaşlarıyla oynayamadığını dile getiren Dübüş, şöyle devam etti:

"Doktorlarımız 2-3 ay içinde ameliyat olması gerektiÄŸini söylüyor. ÇocuÄŸumun bu hastalıktan kurtulmasını istiyorum. Yüzde 78 engelli raporu bulunan Aleyna, hastalığı nedeniyle rahat nefes alıp veremiyor, yürüyemiyor, koÅŸamıyor. Åžu anda kendi ihtiyaçlarını zor da olsa karşılayabiliyor ama ileride bunu yapamayacak. Kısa zamanda ameliyat olmazsa kemiklerin kalbine baskı yapıp zarar vermesinden korkuyoruz. ValiliÄŸin izniyle baÅŸlatılan kampanyaya yardımsever vatandaÅŸların desteklerini bekliyoruz.” 

Kızının saÄŸlığının 12 yaşına kadar normal olmasına karşın geçen yıl sırtında beliren kemiklerle durumun ortaya çıktığını ifade eden anne Dübüş, “Bu hastalık özellikle geliÅŸim düzeyinde kendini belli ediyormuÅŸ. Tabii biz de maalesef hastalıkta son seviyeye geldik. Bu ameliyatı olması lazım. EÄŸer 17-18 yaşına kadar olamazsa da ömür boyu kambur ve felç kalacak. Çünkü kemikler gün geçtikçe büyüyor. Akranları gibi okula gidip gelmesini, koÅŸmasını istiyorum." diye konuÅŸtu. 

Aleyna Dübüş ise ameliyattan sonra en büyük hayalinin okul arkadaÅŸlarıyla oyunlar oynayarak koÅŸmak olduÄŸunu belirterek, "Åžu anda koÅŸunca çok kötü tıkanıyorum. Bir süre dinlenmek zorunda kalıyorum. ArkadaÅŸlarım gibi oynayamıyorum, onları izliyorum. ArkadaÅŸlarım gibi oynamak, koÅŸmak istiyorum" dedi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo