Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Sıcak Havada Beyin Kanamasına Dikkat

Sıcak Havada Beyin Kanamasına Dikkat

BEÃœ SaÄŸlık Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi Müdürlüğü BaÅŸhekim Yardımcısı ve Beyin ve Sinir Hastalıkları Bölümü Doktoru Yardımcı Doç. Dr. Aydemir Kale sıcak havalarda beyin kanamalarına karşı uyarılarda bulundu. 
Tüm Türkiye’de mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava nedeniyle BEÃœ SaÄŸlık Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi Müdürlüğü BaÅŸhekim Yardımcısı ve Beyin ve Sinir Hastalıkları Bölümü Doktoru Yardımcı Doç. Dr. Aydemir Kale, olası beyin kanamalarına karşı önemli uyarılarda bulundu. VatandaÅŸların özellikle öğlen sıcağında gölgelik alanların ve ÅŸapkasız dolaşılmaması gerektiÄŸinin altını çizen Kale, “Beyin Kanaması her yaÅŸ gurubundaki insanlarda görülebilmektedir. Çocuklarda daha çok beyin damar anomalileri, yetiÅŸkinlerde ise yüksek tansiyonun önemli risk oluÅŸturduÄŸu bilinmektedir. Bunların dışında kronik hastalardan, ilaç kullanımına pek çok faktör ve beyin kanamasına yol açabilmektedir. Özellikle son günlerde içinde bulunduÄŸumuz sıcak havalarda beyin kanamalarına daha sık rastlanılmaktadır. Yüksek hava sıcaklıkları ve nem insanların metabolizmaları üzerinde olumsuz ani ÅŸiddetli etkiler oluÅŸturarak ani kan basıncı deÄŸiÅŸiklikleri ile yaÅŸamı tehdit eden sorunlara neden olmaktadır. Düzenli doktor kontrolünde olmayan kronik hastalıkarı bulunan insanlar ciddi risk altında" dedi.

“Öğlen saatlerinde güneÅŸe dikkat”
Özellikle öğle saatlerinde güneÅŸ çarpmalarına karşı vatandaÅŸları uyaran BEÃœ SaÄŸlık Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi Müdürlüğü BaÅŸhekim Yardımcısı ve Beyin ve Sinir Hastalıkları Bölümü Doktoru Yardımcı Doç. Dr. Aydemir Kale, Beyin kanaması sonrası en sık görülen ÅŸikayetleri sırasıyla sıralayan ani ve ÅŸiddetli baÅŸ aÄŸrısı, bilinç bozukluÄŸu, felç, kusma, epilepsi krizi, gibi ÅŸikayeti olan vatandaÅŸları tam teÅŸekküllü bir hastaneye baÅŸvurmasını istedi. Bu tür durumlarda dakikaların büyük önem arz ettiÄŸini ifade edem Kale, bu hastaların görüntüleme yöntemleri ile tomografi, manyetik rezonans anjografi gibi tanıların acilen konulup medikal ya da cerrahi tedavisinin hızlıca planlanması gerekmektedir. YoÄŸun bakım ve ameliyathane ÅŸartlarının her an hazırda bulunması çok önemlidir. Bazen dakikalar içinde yapılacak bir müdahale ile hastanın hayatı kurtulabilmekte veya sakatlıklar önlenebilmektedir. Bir takım önlemler ile beyin kanaması riskimizi azaltabiliriz. Yaz aylarında, mümkün olduÄŸunca uzun süre güneÅŸe maruziyetten kaçınılması önemlidir. Öğlen saatlerinde gölgelik alanlar tercih edilmeli güneÅŸe ÅŸapkasız dolaşılmamalı, aşırı egzersizden kaçınılmalıdır. Beslenmede özellikle dikkat edilmesi gereken husus vücudu sıvı ve minarellerden eksik bırakmamaktır. Ayrıca kronik hastalığı bulunan insanlar ilaçlarını düzenli olarak kullanıp kontrollerini ihmal etmemelidir” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo